Volledig scherm
30-11-2019: Voetbal: Merino's v Lunteren: Veenendaal 2e Klasse seizoen 2019-2020. L-R Aron Veldhuizen, Aron de Koning van De Merino's vieren het derde doelpunt © Orange Pictures

De Merino’s doet zeer goede zaken in het hol van de leeuw

LELYSTAD - In het hol van de leeuw heeft De Merino’s zich terug in de titelrace gevochten. Batavia’90 had al sinds december 2018 geen competitiewedstrijd meer verloren, maar vond het Waterloo tegen De Merino’s. 

De ploeg van Jan Gaasbeek opende ijzersterk en na vier minuten had Aron de Koning de bal voor het inkoppen na een voorzet van Jesse Sprokkelenburg. De gasten bleven heersen, maar zagen de thuisploeg daarna een paar goede kansen krijgen. Doelman Koen Hagelstein redde twee keer voortreffelijk. Op slag van rust nam Joop de Bruin een vrije trap vanaf de zijlijn. De bal werd door iedereen gemist, inclusief de Batavia-doelman.

Onder druk

Na de pauze kwam De Merino’s onder druk, maar de handige spelers van de thuisploeg waren niet echt scherp in de afronding. De hectische slotfase op het volledig omgeploegde veld bracht volop spanning, maar uiteindelijk ook de driepunter. Door dit resultaat is het gaatje nog maar een punt in het voordeel van Batavia dat volgende week tegen plaatsgenoot Unicum speelt. De Merino’s neemt het dan thuis op tegen Renswoude.

Amateurvoetbal