Volledig scherm
Dennis Rou in de rust van de wedstrijd tegen Bemmel met trainer Ronald Lieftink © Fons Sluiter

Dennis Rou zwaait af na promotie van WAVV

BEMMEL ,,Het is mooi geweest, zei WAVV-speler Dennis Rou zondag na het laatste fluitsignaal  van de gewonnen nacompetitiefinale tegen SC Bemmel: 1-2.

Rou was op sportpark Ressen met de Wageningse club na een slijtageslag over 120 minuten gepromoveerd naar de eerste klasse. ,,Wij hadden het na die 0-1 voorsprong al over de streep moeten trekken, maar zo is het ook goed.''

Wageningse supporters vroegen vroegen hem om ook volgend seizoen bij WAVV te blijven spelen. Maar Rou, één van de uitblinkers in Bemmel, benadrukte dat hij echt stopt.

Honderd procent

,,Ik ben iemand die alles honderd procent doet. Ik merkte de laatste tijd dat het mij meer moeite kost om alles aan de kant te zetten. Zeven jaar geleden had ik al het doel om met WAVV te promoveren naar de eerste klasse, nu is het gelukt. Het is helemaal goed zo.''

Jeffrey Rutten had tijdens de wedstrijd enige tijd warmgelopen In de verlenging werd de reserve-doelman van WAVV ingeschoten om bij een eventuele penaltyreeks in actie te komen.

Negen schroeven

Quote

Zeven jaar geleden had ik al doel om met WAVV naar eerste klasse te promoveren

Zo ver kwam het niet voor de doelman, die al weken uit de roulatie is met een handblessure. ,,Ik ben al een aantal keer geopereerd aan mijn hand en heb er negen schroeven en een plaatje in zitten. Een wedstrijd keepen is onmogelijk, maar bij een penaltyreeks was ik in het doel gekomen.''
In de verlenging won WAVV met 1-2  dankzij een  uithaal van Dave Magee. De promotie naar de eerste klasse  was tien minuten later een feit. 
Rutten: ,Natuurlijk sta ik liever op het veld, maar hier kan ik prima mee leven.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal