DOVO won vorige week met 7-5 van VVOG.
Volledig scherm
DOVO won vorige week met 7-5 van VVOG. © Herman Stöver

DOVO begint zwaar drieluik op vreemde bodem in Almere

VEENENDAAL - DOVO staat voor een pittige serie van drie uitduels bij op papier titelkandidaten in de derde divisie. 

Als eerste is Jong Almere City aan de beurt, daarna volgen DVS'33 en Hoek. De beloftenploeg van Almere City speelde pas twee keer, won beide duels, ook nog eens zonder tegentreffers. ,,Ik heb die wedstrijden bekeken en was onder de indruk van hun spel. Ook fysiek zijn ze sterk”, kijkt trainer Gert Kruys vooruit.

Hij besteedde afgelopen week veel aandacht aan de defensie. ,,Vijf tegentreffers tegen VVOG (7-5 wint, HB) was niet goed. We hebben te maken met een vrijwel nieuwe achterhoede, inclusief de doelman. Ik hield ze voor resoluter en slimmer te spelen en naar voren te gaan als het kan. Ook ons middenveld denkt aanvallend. Dat vraagt om afstemming.”

DOVO overtuigende wel met aanvallend spel. ,,We krijgen altijd kansen.”

De voorbereiding op het duel met Jong Almere City werd verstoord door blessures. Gökhan Yasar, maker van twee doelpunten tegen VVOG, is ziek en kan niet spelen. Kruys mist ook drie verdedigers. In de laatste minuut van de donderdagtraining liep Judah Berefo een enkelblessure op.

Jong Almere City-DOVO (zaterdag, 15.00 uur, Yanmar Stadion, Almere)

DOVO, geblesseerd: Juda Berefo (enkel), Jordy ter Borgh (achillespees), Kevin Schmidt (bovenbeen), Muhammed Velagic (enkel), Gökhan Yasar (ziek).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal