Volledig scherm
Pernelly Biya op archiefbeeld in actie voor Dovo (L) (DOVO - Goes) © Foto Ruud Voest

DOVO de beste in doelpuntenfestijn

VEENENDAAL - De ontmoeting in de derde divisie tussen DOVO en VVOG op sportpark Panhuis eindigde in een 7-5 overwinning voor de thuisploeg. De toeschouwers konden negentig minuten lang genieten van aanvallend voetbal met aan beide kanten blunders. 

De in de basis gestarte Gökhan Yasar zette DOVO binnen tien minuten op 2-0. Na de 2-1 uit een strafschop scoorde Roy Bakkenes 3-1. Tien minuten later kwamen de Harderwijkers weer dichterbij met de 3-2. De rust leek aan te breken met 4-2 na een treffer van Quincy Arends. Toch kwam VVOG weer terug tot 4-3. 

Direct na de hervatting bracht Arends met een fraai schot in de kruising het verschil weer op twee doelpunten (5-3). Uit een tweede strafschop voor de bezoekers werd het 5-4. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd definitief beslist toen Jasper Waalkens uit een vrije trap de 6-4 binnenschoot. Nog geen minuut later was het echter weer 6-5. Met zijn derde treffer maakte Arends drie minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde met de 7-5. 

Trainer Gert Kruys had na afloop een dubbel gevoel: ,, Voetballend hebben we het heel goed gedaan en verdiend gewonnen met mooie doelpunten, maar verdedigend was het niet best. We willen blijven gaan en vergeten dan de organisatie. De verdedigers moeten meedogenlozer worden. En weer twee strafschoppen tegen na domme overtredingen. Dat mag niet.’’ Zaterdag reist DOVO naar Jong Almere City.

DOVO: Van der Sman; Berefo, Balk, Zeeman (46. Ter Borgh), Marbouh (80. Middelwijk); Biya, Bakkenes, Van Zeelst, Waalkens; Yasar (72. Huisman), Arends.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal