Volledig scherm
Nando Wormgoor scoorde met een snoeiharde kopbal de 2-1. © Herman Stöver

DOVO en ODIN ’59 delen de punten

VEENENDAAL - Het venijn in de wedstrijd tussen DOVO en ODIN ’59 zat in de staart. Door twee treffers in de extra tijd eindigde het duel in de derde divisie in 2-2. 

In de eerste helft kreeg de thuisploeg direct kansen, maar de bal wilde er niet in. De gasten uit Heemskerk kwamen bij hun eerste de beste aanval op 0-1 De inzet van Abdallah al Mahdi werd door doelman Rodney Ubbergen slecht verwerkt en de bal verdween in het doel. 

Daarna was het moeilijk voor de equipe van trainer Gert Kruys om het verdedigingsblok van de bezoekers te slechten. De rust brak dan ook aan op Panhuis met de 0-1 stand. 

Na rust werd nieuwste aanwinst Nassir Maachi door Kruys ingebracht. DOVO kreeg direct meer vat op het spelverloop. Inzetten van Joshua Patrick gingen nog voorlangs, maar in de 70ste minuut was het raak. Toen maakte de aanvaller uit een pass van Roy Bakkenes de verdiende 1-1. 

Kansen op meer kwamen er aan beide kanten. Pas in de 92ste minuut leken de punten in Veenendaal te blijven na een snoeiharde kopbal van Nando Wormgoor (2-1). 

Direct vanaf de aftrap werd het weer gelijk door Thom de Vries. Die kreeg even later nog een enorme kans, maar hij schoot de bal in het zijnet. 

De puntendeling gaf een juiste weergave van de wedstrijd, vond ook trainer Gert Kruys: ,,We bleven gaan voor de punten tegen een goed georganiseerde tegenstander. Gelukkig ging die laatste bal er niet in.’’ 

Volgende week gaat DOVO op bezoek bij VVOG in Harderwijk.


DOVO: Ubbergen: Enrico Patrick, Wormgoor, Hovestad 46. Maachi) , De Zwart( 61. Middelwijk); Bakkenes, Berkvens, Van Zeelst, Den Haag (86. Toonen)); Joshua Patrick, Amarzgiou.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal