Volledig scherm
Archiefbeeld: Goes - Dovo © Cynthia Cats

DOVO fors onderuit voor eigen publiek

VEENENDAAL - In de derde divisie heeft DOVO op het sportpark Panhuis een ruime 0-4 nederlaag moeten toestaan aan het bezoekende ODIN ’59 uit Heemskerk. De gasten kwamen al na vijf minuten op voorsprong door te profiteren van de geboden ruimte in de defensie van de thuisploeg. 

Sietse Brandsma was de maker van een treffer met het hoofd van Simon van Zeelst in de 20ste minuut, die vanwege buitenspel werd afgekeurd. 

Bij een counter van ODIN’59 kreeg de op het doel van Van der Sman afgaande spits een duwtje van Rick van Walsem met als gevolg een rode kaart. DOVO hield stand tot de rust. Direct na de hervatting viel de 0-2 via dezelfde speler.

DOVO zakte steeds verder weg met als gevolg nog twee treffers van de Heemskerkers via Mahdi en Boekel. Veel teleurgestelde toeschouwers hadden ondertussen al de warme kantine opgezocht. 

‘Je moet ze er wel inschieten’

Trainer Scott Calderwood baalde na afloop stevig: „Als je kijkt naar het aantal kansen dan hadden wij er meer. Maar je moet ze er wel inschieten. Daarnaast hadden we een wat meer verdedigende tactiek gekozen en dan kom je al na vijf minuten achter.’’

Op de ranglijst blijft DOVO op de vijftiende plek met ruime achterstand op de ploegen daarboven. Zaterdag staat de uitwedstrijd bij Barendrecht op het programma.

DOVO
: Van der Sman; Marbouh, Van Walsem, Middelwijk, De Zwart; Zeeman, Van Zeelst, Waalkens (63. Arends), Biya 77. Staal), Schmidt (Van Hasselt), Den Haag.

Amateurvoetbal