Volledig scherm
DOVO (hier op archieffoto) opent 2019 met een gelijkspel op sportpark Panhuis tegen hekkensluiter De Dijk. © Archieffoto: Sven Menschel

DOVO loopt zich lelijk vast op De Dijk

VEENENDAAL - De toeschouwers op sportpark Panhuisin Veenendaal hadden zich van hun DOVO een betere herstart van de competitie in de derde divisie voorgesteld. Tegen het bezoekende De Dijk, de nummer laatst op de ranglijst, kwam de ploeg van trainer Gert Kruys niet verder dan 1-1.

De thuisploeg kwam al in de 13e minuut op voorsprong. Uit een vrije trap van Kesly den Haag kopte Simon van Zeelst de 1-0 binnen. Vervolgens vergat DOVO de druk op de Amsterdammers te vergroten. Doelman Rodney Ubbergen moest twee keer handelend optreden. 

Toch viel de 1-1 in de 34 ste minuut. Een bal vanaf het middenveld viel achter het hart van de DOVO-defensie. Kubilay Koylu was er als de kippen bij en schoot de gelijkmaker binnen. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft speelde DOVO wel wat beter, maar het echte vuur ontbrak in de ploeg. Uit de vele hoekschoppen ontstond nauwelijks enig gevaar.

Een treffer van Joshua Patrick werd afgekeurd wegens buitenspel. DOVO verloor door dit resultaat kostbare punten in de strijd om de tweede periode. Trainer Gert Kruys: ,, Ik ben diep teleurgesteld, zeker over de eerste helft. Na rust was het wel wat beter en kregen we ook mogelijkheden. Maar de echte wil om te winnen miste ik.’’

DOVO: Ubbergen, Enrico Patrick, Wormgoor, Zeeman, De Zwart, Berkvens (46. Middelwijk) , Bakkenes ,Van Zeelst, Amarzgiou (73. Toonen), Den Haag, Joshua Patrick.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal