Volledig scherm
Gert Kruys. © Herman Stöver

DOVO op valreep voorbij Magreb’90

VEENENDAAL - Het duurde tot in de slotminuten voordat DOVO het noodlijdende Magreb’90 op de knieën kreeg: 2-0. Daarvoor had de bijna failliete Utrechtse club er alles aan gedaan om niet te verliezen door een muur op te werpen voor eigen doel.

„Het was een lastige wedstrijd”, erkende trainer Gert Kruys van DOVO. „Gelukkig dat we toch nog wonnen. Zo blijven bovenin het linker rijtje meespelen.”

De eerste helft was van beide kanten niet om aan te zien. Na rust kwam er meer ruimte, omdat de vermoeidheid bij Magreb toesloeg. Maar uit de vele corners, die de thuisploeg afdwong, kon DOVO geen profijt trekken.

Rood

Het jonge talent (16) Ousama El Azzouzi, dat was ingevallen voor Salim Amerzgiou moest op indicatie van Kruys in de 88'ste minuut een toegekende hoekschop nemen – Roy Bakkenes had er meer dan tien verkwanseld – en via een kluts belandde de bal op de doellijn tegen de arm van verdediger Omar El Ghazouani. Die kon met rood vertrekken en de logische strafschop benutte Enrico Patrick vervolgens feilloos: 1-0. 

Nadat Joshua Patrick daarna in buitenspelpositie de 2-0 dacht te scoren, lukte dat in blessuretijd nog wel. Op aangeven van El Azzouzi tikte de aanvaller de bal tegen de touwen.

DOVO: Hagelstein; Joshua Patrick, Mooij, Wormgoor, De Zwart; Ariën Bakkenes (77. De Koning), Berkvens, Roy Bakkenes, Amerzgiou (69. El Azzouzi); Joshua Patrick, Toonen (46. Arends).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal