Volledig scherm
Archiefbeeld: Hoek - DOVO © Camile Schelstraete

DOVO verzuimt afstand te nemen

VEENENDAAL - Op sportpark Panhuis eindigde de wedstrijd tussen DOVO en Ter Leede in de derde divisie in 1-1. De ploeg van trainer Gert Kruys verspeelde daarmee onnodig twee punten. De gasten waren naar Veenendaal gekomen om met name DOVO tegen te houden. 

Als de kansen er waren gingen ze in snelle counters richting het doel van doelman Sebastiaan van der Sman. Deze voorkwam met een prachtige redding na een half uur een achterstand. DOVO kreeg kansen door Kevin Schmidt. Twee minuten voor rust krulde Jasper Waalkens fraai de bal in de verre hoek (1-0). 

In de tweede helft zette Ter Leede meer druk en kreeg DOVO kansen om de score uit te bouwen door invallers Huisman en Yasar. Die werden echter niet benut. Met een fraai afstandsschot schoot Ian van Otterloo de gelijkmaker binnen in de 82ste minuut. Daar bleef het bij. 

Kort voor tijd was er een opstootje voor de dug-out van Ter Leede. Veel getrek en geduw. Scheidsrechter De Winter trok vervolgens een rode kaart voor Lars Middelwijk op voorspraak van de assistent. ,,Jammer dat dit gebeurde. Ik weet niet wat er gebeurde, het was ergens anders op het veld’’, stelde Gert Kruys vast. Hij baalde van de uitslag: ,,We hebben de kansen laten liggen om de winst te pakken.’’

DOVO: Van der Sman; Biya, Balk, Van Walsem, Marbouh; Zeeman, Bakkenes, Van Zeelst, Waalkens (72. Huisman); Schmidt (65. Yasar), Arends (78. Middelwijk).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal