Volledig scherm
Trainer Scott Calderwood, debuterend bij DOVO, viert een van de treffers van de Veenendalers tegen ONS Sneek. © Sven Menschel

DOVO zet eerste stap omhoog met ruime overwinning

VEENENDAAL - Met de nieuwe trainer Scott Calderwood op de bank heeft DOVO eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Hekkensluiter van de derde divisie ONS Sneek werd met 5-0 verslagen.

De opluchting op sportpark Panhuis was groot. Scott Calderwood: ,,Je hoopt natuurlijk dat je deze wedstrijd gaat winnen. Daar hebben we deze week hard op getraind. Ik ben, met de spelers en supporters, dan ook heel blij.’’

De Doetinchemmer had Kevin Schmidt in de punt van de aanval gezet om meer beweeglijkheid te creëren tegen de lange centrumverdedigers. De thuisploeg begon goed met voorzetten vanaf links van de uitblinkende Jasper Waalkens.

Pas in de 35 ste minuut kwam de 1-0 op het scorebord na een schot van Simon van Zeelst. Nog voor de rust maakten Schmidt en Pernelly Biya er 3-0 van.

Strafschop

De Friezen gingen direct na de hervatting op zoek naar een doelpunt. Ze hadden pech met een schot tegen de paal. Na ruim een uur schoot Schmidt uit een strafschop de 4-0 binnen. Met een prachtig schot bekroonde Waalkens met de 5-0 zijn goede wedstrijd.

DOVO blijft op de vijftiende plaats, maar staat nu drie punten voor op VVOG en vijf op ONS Sneek. Volgende week gaan de Veenendalers op bezoek bij SteDoCo in Hoornaar.

DOVO: Van der Sman; , Valegic, Van Walsem, Balk, Middelwijk; Zeeman, Bakkenes, Van Zeelst, Waalkens; Biya (85. Den Haag), Schmidt (85. Arends)

Amateurvoetbal