Volledig scherm
Archiefbeeld: DOVO © Camile Schelstraete

DOVO zet na rust de deuren open

VEENENDAAL - Halverwege de wedstrijd in de derde divisie tussen DOVO en Excelsior ’31 stond een 1-1 stand op het scorebord op sportpark Panhuis. Drie kwartier later was de harde realiteit dat de bezoekers uit Rijssen met een 2-6 overwinning de kleedkamer opzochten en de thuisploeg opnieuw met lege handen stond. Na tien minuten kwam Excelsior ’31 op 0-1 door Jamarro Diks. 

Daarna was het DOVO dat het heft in handen nam en diverse kansen kreeg op een treffer. Na een kwartier werd het 1-1 door Simon van Zeelst. Open kansen voor Sam van Hasselt, Quincy Arends en Gökhan Yasar werden niet verzilverd, waarbij de paal ook nog eens in de weg stond. In de tweede helft begon de thuisploeg ongeconcentreerd en werd het al snel uit een strafschop door Hakim Ezafzazi 1-2. DOVO vocht zich terug en zag dat in de 63ste minuut beloond met de gelijkmaker door een kopbal van Quincy Arends (2-2). 

Vijf minuten later was het al weer 2-3 en 2-4 door slecht ingrijpen van de defensie van de thuisploeg. De bezoekers bouwden de score nog uit naar 2-6. ,,Een blamage van onze kant in de tweede helft. We hebben elkaar in de steek gelaten. We staan nu in een positie dat we een ander soort voetbal moeten spelen. Dat is het gesprek voor de komende dagen’’, stelde trainer Gert Kruys gelaten vast. DOVO staat op de dertiende plaats met een gat van zes punten ten opzichte van Ajax, dat een plek hoger staat. Zaterdag staat de uitwedstrijd bij koploper Sparta Nijkerk op het programma.

DOVO: Van der Sman; Biya, Zeeman, Van Walsem, Marbouh; Van Hasselt (69. Schmidt), Bakkenes, Van Zeelst, Waalkens (80. El Khoulati); Arends, Yasar.

Amateurvoetbal