DOVO gaat een week na de thuisnederlaag tegen Ajax op bezoek bij GOES.
Volledig scherm
DOVO gaat een week na de thuisnederlaag tegen Ajax op bezoek bij GOES. © Herman Stöver

DOVO zonder Bakkenes en Huisman naar GOES

VEENENDAAL - De tweede helft van de competitie in de derde divisie begint voor het gehavende DOVO  zaterdag met een uitwedstrijd bij GOES (Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk), in 1895 opgericht in het Zeeuwse Goes.

Roy Bakkenes en Kai Huisman ontbreken in de selectie van trainer Scott Calderwood. Zij vielen vorige week tegen Ajax (2-3 verlies) geblesseerd uit en zijn langdurig uitgeschakeld.

,,Roy heeft een scheurtje in de hamstring van zijn rechterbeen”, legt teammanager Kees Muller uit. ,,Hij is vier tot zes weken uitgeschakeld. De linkerknie van Kai zit in een brace. In dit geval rekenen we op zeker zes weken.”

Voor de ploeg van trainer Scott Calderwood staan zaterdag in Goes grote belangen op het spel. DOVO neemt de vijftiende plaats in. Die klassering zou aan het eind van het reguliere seizoen een plek in de nacompetitie om lijfsbehoud betekenen. 

De thuisploeg staat op de veilige dertiende plaats. Het verschil bedraagt vier punten met de Veenendalers, waarbij GOES ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Bij de competitieopening verloor DOVO thuis met 2-3 van de Zeeuwen, die twee strafschoppen benutten. Met dezelfde cijfers verloor DOVO vorige week van Ajax.

De van Spakenburg teruggekeerde Mitchell de Zwart start waarschijnlijk in de basis links in de defensie.

GOES-DOVO (zaterdag, 14.30 uur, sportpark Het Schenge, Goes)

DOVO, afwezig: Roy Bakkenes (hamstring), Judah Berefo (enkel), Kai Huisman (knie), Mourad Marbouh (geschorst).

Amateurvoetbal