Volledig scherm
- © ANP

Drie versterkingen VVA'71, selectie compleet

ACHTERBERG Met drie nieuwe spelers heeft VVA'71 de selectie voor komend seizoen compleet. Aanvaller Javier Martina (28) maakt de overstap van topklasser Rijnsburgse Boys, waar hij twee jaar actief was.

Martina werd in 2005 opgepikt door Ajax en maakte ook zijn debuut in de eredivisie voor de Amsterdammers. De buitenspeler speelde daarna nog voor Haarlem, Toronto (Canada) en FC Dordrecht.

VVA'71 heeft zich ook versterkt met Rick Smeenk. De 24-jarige spits speelde de laatste vier seizoenen voor Rheden en zou aanvankelijk de overstap maken naar de amateurs van NEC, maar die ploeg degradeerde uit de hoofdklasse. Smeenk stond ook vorig jaar al in de belangstelling van VVA'71.

Doelman Joel van Kranenburg completeert het keepersgilde bij de Achterbergse hoofdklasser. De goalie (ex-SDV Barneveld) zou afgelopen seizoen eigenlijk voor DTS Ede hebben gekeept, maar moest op het laatste moment afhaken wegens werkzaamheden in het buitenland. De andere doelmannen in de selectie zijn Gino Mommers (Kozakken Boys) en Dennis Vinken (Montfoort).

Amateurvoetbal