Volledig scherm
Jamal Ouassif tijdens oefenwedstrijd DTS-VRC. © Herman Stöver

DTS Ede buigt het hoofd na thriller

EVERDINGEN - DTS Ede speelt volgend seizoen weer in de eerste klasse. In de finale van de nacompetitie, met als inzet promotie naar de hoofdklasse, nam ARC uit Alphen aan den Rijn de strafschoppen iets beter. Na verlenging stond er een 3-3 stand op het bord. 

Het was een echte thriller, waarin het momentum van hot naar her bewoog. In de eerste helft van de reguliere speeltijd waren de kansen schaars. ARC benutte vooral de zijkanten. Vooral op rechts kwam het regelmatig opzetten, met Huib Oversloot en Lionel Frederik als echte handenbinders.

Toch kwam DTS in de 38ste op voorsprong. Uit een corner kopte Joel van Wijk terug. Jasper Verstraten kwam in balbezit en prikte de bal in de verre hoek voor de 1-0. Op slag van rust kwam ARC langszij. Uit een hoekschop, hét wapen van de Alphense ploeg, kopte Timo de Graaf fraai raak. In de tweede helft golfde het spel op en neer. ARC leek over iets meer stootkracht en adem te beschikken.

Vlak na rust liet Luuk Samsom de kans op een Alphense voorsprong liggen. Robin Franken redde met de voet. Twintig minuten voor tijd raakte spits Jamal Ouassif geblesseerd. ARC weigerde de bal buiten de lijnen te werken. Prompt sloeg DTS in de tegenstoot toe. Jesse Buikema verzond een fraaie pass op Frank Hol, die net zo prachtig afrondde. Dat leek de winnende treffer en daarmee was de hoofdklasse dichtbij voor de ploeg van trainer Jeroen Spies. Maar twee minuten voor tijd kwam ARC toch weer langszij. Jeroen Borsboom schoot uit de draai knap binnen.

DTS leek geknakt, ook al omdat veel spelers er volledig doorheen zaten. Ouassif was al uitgevallen, terwijl ook Joel van Wijk kampte met krampverschijnselen. In de vierde minuut van de eerste verlenging kwam ARC voor het eerst op voorsprong. Aanvoerder Derek Prins schampte de bal net genoeg om Franken te verschalken. 

DTS leek rijp voor de sloop. Zeker nadat Lionel Frederik en invaller Tren Drexhage riante mogelijkheden lieten liggen. In een uiterste krachtsinspanning viel in de slotfase van de verlenging toch nog de 3-3. Weer had Van Wijk een aandeel in de treffer. Hij kopte een lange bal door naar Hol, die op de binnenkant van de paal kopte. In de rebound was de jeugdige Roy Ploeg alert: 3-3. 

Geen van beide ploegen had nog een slotoffensief in petto, waardoor het op strafschoppen uitdraaide. Uitgerekend Ploeg, de held van de verlenging, miste als enige. ARC benutte de vijf penalty’s feilloos. Het feest werd gevierd bij de roodzwarten uit Alphen aan den Rijn, die volgend seizoen in de hoofdklasse uitkomen. 

DTS Ede, en vooral de ontroostbare maar dappere Roy Ploeg, boog het hoofd. “Dit hoort bij de sport”, zei trainer Jeroen Spies na de bizarre ontknoping. “Ik kan inhoudelijk wel veel over de wedstrijd zeggen, maar het is natuurlijk een teleurstelling. Eén strafschop maakte het verschil vandaag. Ik ben niettemin hartstikke trots op mijn ploeg.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal