Volledig scherm
DTS Ede, hier tegen Bennekom, bleef tegen DFS op 0-0 steken. © Sven Menschel

DTS Ede-DFS eindigt zonder doelpunten

EDE - In de eerste klasse D is het duel tussen DTS Ede en DFS zaterdag geëindigd in een gelijkspel. Beide ploegen scoorden niet op sportpark Inschoten: 0-0.

Het was een terechte uitslag in een wedstrijd waarin beide formaties vrijwel geen fouten maakten. Hachelijke momenten voor beide doelen waren schaars.

De ploeg uit Opheusden was in het eerste half uur beter. In die fase kreeg het ook de verreweg grootste kans van de wedstrijd. Fathik Ilkhan had in de 24ste minuut van dichtbij de bal voor het inschieten, maar Remco Speelziek blokkeerde de inzet met succes.

DTS Ede kreeg vervolgens meer greep op de wedstrijd, maar kansen op een treffer waren er nauwelijks. Het niveau daalde na rust. DTS loerde op vrije trappen en hoekschoppen, maar haalde daar te weinig rendement uit.

DFS, dat in Ilkhan en Cedric Badjeck echte handenbinders in huis had, kon ook geen bres in de defensie van DTS slaan.

De ploeg van trainer Jeroen Spies vindt zichzelf terug op de zesde plaats, met vier punten achterstand op koploper SVZW. DTS reist komend weekend af naar Apeldoorn, waar CSV Apeldoorn wacht. De Apeldoorners hebben twee punten meer dan DTS.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal