DTS Ede en Bennekom komen elkaar op speelronde drie tegen.
Volledig scherm
DTS Ede en Bennekom komen elkaar op speelronde drie tegen. © Herman Stöver

DTS Ede en Bennekom komen elkaar al vroeg in seizoen tegen

ZEIST - De KNVB heeft het competitieprogramma bekend gemaakt. In de eerste klasse D - waarin DTS Ede en Bennekom uitkomen - starten de Edenaren met lastige wedstrijden. Bennekom opent tegen het gedegradeerde DFS.

DTS Ede en Bennekom liepen promotie naar de hoofdklasse afgelopen seizoen allebei in de nacompetitie mis. En dus werken beide ploegen hun wedstrijden ook dit seizoen weer in de eerste klasse af. De Edenaren kennen een pittige start van de competitie. Op speeldag één komt Go Ahead Kampen op bezoek. Die ploeg schakelde Bennekom in de nacompetitie uit, maar promoveerde zelf uiteindelijk dus ook niet. In speelronde twee gaat DTS Ede op bezoek bij WHC, dat uit de hoofdklasse degradeerde.

Bennekom gaat eerst op bezoek bij DFS uit Opheusden en een week later ontvangt de ploeg van trainer Arnold Brehler het Doetinchemse DZC’68, de oude club van Luuk en Siem de Jong. Op zaterdag 5 oktober - speelronde drie - staat de derby tussen DTS Ede en Bennekom op het programma, op sportpark Inschoten. 15 februari 2020 is de return in Bennekom.

In de tweede klasse G begint Lunteren op eigen veld tegen AVW’66. VRC ontvangt Veensche Boys. De Merino’s - dat uit de eerste klasse degradeerde - opent in Veenendaal tegen FC Horst en Renswoude gaat op bezoek bij Batavia’90, dat via de nacompetitie naar de tweede klasse promoveerde. De derby tussen De Merino’s en VRC staat voor 12 oktober op de agenda.

WAVV - na de degradatie weer terug in de tweede klasse - start thuis tegen Varsseveld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal