Volledig scherm
DTS Ede won vorige week van Nootdorp en speelt in de finale tegen ARC. © Franca Dobbe-van Berkum

DTS Ede moet nog één keer winnen op gras

EDE - DTS Ede is nog één hobbel verwijderd van de hoofdklasse. De Edenaren moeten zaterdag alleen nog zien af te rekenen met ARC uit Alphen aan den Rijn.

De finale van de nacompetitie wordt afgewerkt op het terrein van SC Everstein. Eén van de twee eersteklassers speelt volgend seizoen in de hoofdklasse. ARC eindigde in de eerste klasse A als tweede, op gepaste afstand van kampioen DHSC. Het versloeg op weg naar de finale GRC’14 en SHO.

Het huidige seizoen van ARC staat haaks op dat van vorig jaar, toen het in de eerste klasse B slechts als elfde eindigde. De wedstrijd op neutraal terrein wordt op natuurgras afgewerkt. DTS Ede speelde in de nacompetitie alleen nog maar op de natuurlijke ondergrond.

,,We zijn dit seizoen ongeslagen op natuurgras’’, constateert trainer Jeroen Spies. ,,Eén keer gelijk, de rest gewonnen.’’

Lichtvoetig

De lichtvoetigheid, die de Edese selectie kenmerkt, was op gras de afgelopen weken van doorslaggevende betekenis. Oranje Nassau en Nootdorp werden met gemak verslagen. Spies deed ook met betrekking tot ARC zijn huiswerk.

,,We weten nagenoeg alles van die ploeg’’, zegt Spies. ,,We weten alles over hun speelstijl, de belangrijkste spelers, de sterktes en de zwaktes. We gaan zien hoe het uitkomt. We hebben een fitte selectie. Er is goed getraind. Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Vandaag moet het gebeuren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal