Volledig scherm
Jesse Buikema (DTS Ede) vecht met Rob Rutten van Nootdorp om de bal. © Franca Dobbe-van Berkum

DTS Ede na zege op Nootdorp nog één stap verwijderd van de hoofdklasse

NOOTDORP - Met de dik verdiende 0-4 zege in en tegen Nootdorp kan nog maar één tegenstander DTS Ede de toegang tot de hoofdklasse versperren. Die tegenstander is ARC, dat SHO met 4-1 versloeg.

Op het eerste half uur na had Nootdorp tegen DTS Ede niets in te brengen. Toen waren beide ploegen nog enigszins aan elkaar gewaagd, maar het verval van Nootdorp kondigde zich al na bijna twintig minuten aan.

Dom balverlies van Angelo Ravenberg stelde Mohamed Laukili in staat om Frank Hol in stelling te brengen. De spits faalde niet: 0-1. Met die stand gingen beide ploegen rusten.

Al vrij snel in de tweede helft besliste DTS Ede de wedstrijd. De rappe Jamal Ouassif gaf doelman Dylan Bernadino het nakijken: 0-2. Nootdorp kwam er daarna op één oprisping na niet meer aan te pas. Rob Rutten van de thuisploeg miste voor open doel.

En nadat Nootdorp met tien man kwam te staan, door een smerige overtreding van Randy Stanneveld, kon DTS Ede freewheelend uitlopen naar 0-4. Eerst maakte Ouassif 0-3, op aangeven van Hol en kwam de 0-4 via een grandioze actie van invaller Anouar Tmim van de schoen van Laukili.

Het duel tegen ARC vindt zaterdag plaats op neutraal terrein. DTS en ARC moeten nog overleggen waar gespeeld wordt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal