Volledig scherm
DTS Ede logo

DTS Ede onderuit in spektakelstuk

EDE - DTS heeft ook zijn tweede competitieduel verloren. In extremis verloor het van de zaterdagtak van AFC (3-4).

Vijf minuten voor tijd stond de eersteklasser uit Ede nog met 3-2 voor, na een indrukwekkende inhaalrace. Die inhaalrace was nodig na een ronduit matige eerste helft van de kant van DTS. Trainer Jeroen Spies zag hij zijn ploeg twee goals weggaf.

Bij de 0-1 (Floris Dokkum) ging doelman Robin Franken niet helemaal vrijuit. De 0-2 was een ongelukkige eigen goal van aanvoerder Marco van Es.

Na rust gebeurde er van alles. Arvin van Beek tekende snel voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg gooide de schroom van zich af. Ook na een directe rode kaart voor invaller Raymond van Nistelrooij. Van Es compenseerde zijn eigen goal door een kwartier voor tijd fraai raak te koppen. Intussen was ook Peter Post (AFC) na een rode kaart vroegtijdig vertrokken. Mike Molenaar maakt er uit een ingestudeerde vrije trap zelfs 3-2 van. Daarmee was de koek nog niet op. Franken maakte een strafschop onschadelijk, maar in de rebound scoorde Tom Dekkers. Ver in blessuretijd prikte Mauritsio Helstone ook nog de 3-4 in de korte hoek.

Amateurvoetbal