Volledig scherm
Archiefbeeld DTS Ede - Bennekom © Herman Stöver

DTS Ede sneuvelt tegen Kloetinge

EDE - In een intense wedstrijd, waar een verlenging aan te pas moest komen, is DTS Ede in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. Kloetinge won na verlenging met 1-2. 

Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het bord. De Edese gelijkmaker viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Jamal Ouassif scoorde voor DTS. Maar waar de aanwezigen het idee hadden dat de thuisploeg, gesteund door de late gelijkmaker, erop en erover zou gaan, kreeg DTS in de eerste helft van de verlenging weer een domper te verwerken. Mark Schuiit passeerde doelman Robin Franken voor de tweede keer.

DTS leek aan het begin van de wedstrijd enigszins bevangen door de spanning. Na een matige openingsfase kwam het beter in de wedstrijd. Op slag van rust had Ouassif de kans op de openingstreffer. Doelman Matthew Lentink kwam als winnaar uit het duel. 

Een kwartier na rust ging de bal aan de andere kant op de stip. Jordy van Dalen ging de fout in ten koste van een strafschop. Het 'slachtoffer', Maarten van Vooren, maakte er 0-1 van. DTS ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. De jacht leek tevergeefs, zeker nadat de naar de spits gedirigeerde Joël van Wijk van dichtbij miste. Ouassif kreeg in de 90ste minuut de bal dan toch ideaal voor de voeten. 

Na de tweede achterstand moest DTS opnieuw in de achtervolging .In de hectische slotfase waren Van Wijk en Ouassif beiden de gelijkmaker op de schoen. Na de misser van Ouassif, floot arbiter Shukrula, de perfect opererend leidsvrouw Shurkula, direct voor het einde. DTS heeft even mogen ruiken aan het spelen van nacompetitie. Het avontuur zit er voor de ploeg van trainer Jeroen Spies echter na één ronde op. 

"Deze ervaring nemen we weer mee", reageerde Spies. "Volgend seizoen leggen we de lat weer wat hoger." Kloetinge speelt in de tweede ronde tegen Sportlust'46 uit Woerden. Montfoort, de nieuwe club van trainer Bart Schreuder, zag zijn ploeg winnen bij HZVV. In de tweede ronde speelt het tegen WHC uit Wezep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal