Volledig scherm
PREMIUM
GVVV-doelman Johan Jansen, hier in actie tegen Rijnsburgse Boys, was de meest regelmatige spelers in de selectie van de Veenendalers. © BSR Agency

Enkele lichtpuntjes voorkwamen erger bij GVVV

VEENENDAAL - GVVV sloot het seizoen af op de tiende plek. Zo bleef Veenendaalse tweede divisionist ver achter bij de verwachtingen. Een terugblik op een zeer wisselvallig jaar.

Meedoen om het kampioenschap. Minimaal een vijfde plek. Het waren kreten die voor aanvang van het voorbije voetbaljaar door spelers uit het GVVV-kamp werden geslaakt. Van alle goede voornemens kwam weinig tot niets terecht.

GVVV blonk, net als in voorgaande jaren, uit in wisselvalligheid en reikte nooit hoger dan een achtste positie op de ranglijst.Alleen omdat er ploegen waren, die nog slechter presteerden, kwamen de Veenendalers niet in degradatiegevaar, hoewel er periodes waren waarin ze bij GVVV wel degelijk met een schuin oog naar beneden keken.

Lager geklasseerde ploegen pakten ineens wel punten, maar hadden een te grote achterstand.De grilligheid van GVVV kende geen grenzen. Prima thuiszeges tegen de latere kampioen AFC (4-2), grootmachten IJsselmeervogels (3-2) en Spakenburg (3-2), stonden in schril contrast met nederlagen bij de degradanten FC Lienden (2-0) en Jong Almere City (2-0).

Ook de doelcijfers spraken boekdelen. De 61 gescoorde doelpunten waren zeven meer dan een jaar er voor. Maar met 64 treffers kreeg GVVV twintig doelpunten meer om de oren dan in het seizoen 2017/2018.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal