Volledig scherm
Eric Speelziek speelt met Sparta Nijkerk volgend seizoen in derde divisie. © Herman Stöver

Eric Speelziek: geweldig jaar bekroond met promotie

EDE - Eric Speelziek viel dit seizoen met zijn neus in de boter. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij Sparta Nijkerk promoveerde de Edenaar direct naar de derde divisie.

Het zoveelste succes in de trainersloopbaan van Speelziek. Maar ook een succes waar hij vooraf niet op gerekend had. ,,Nee, zeker niet”, beaamt de inmiddels 52-jarige Speelziek. ,,De selectie telde twaalf nieuwe spelers. Een trainer met een nieuwe manier van voetballen.”

De competitiestart was niet bepaald florissant. Pas tegen het einde van de eerste seizoenshelft kon de hoofdklasser zich meten met de besten. Als nummer drie ging Sparta Nijkerk de winterstop in. Na een stroef begin van de tweede seizoenshelft begon het te lopen op de Ebbenhorst.

Vijftien zeges

Met vijftien zeges uit zeventien duels hoefde Sparta in de laatste competitieronde alleen nog maar te winnen bij ACV. Het werd een remise, die ook nog eens zeven minuten voor tijd tot stand kwam. Zo ging de titel in de hoofdklasse niet naar Sparta Nijkerk, maar naar het Excelsior’31.

,,Vlak voor de nacompetitie stuurde ik al mijn spelers een mail. Ik gaf aan dat we een geweldig seizoen hadden beleefd. Ik schreef ook aan dat we nu slechts zes duels verwijderd zijn van promotie. In een volgend seizoen zou ons dat dertig wedstrijden kosten. We verloren geen wedstrijd meer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal