Volledig scherm
Logo FC Jeugd © Website FC Jeugd

FC Jeugd opnieuw hard onderuit

EDE – FC Jeugd kent een moeilijke seizoensstart in de derde klasse D. Nadat er vorige week al met 5-0 werd verloren van Houten, ging het zondag thuis tegen Wasmeer opnieuw mis: 2-6.

‘’En dat terwijl we eigenlijk een hele goede eerste helft speelden’’, stelde Jeugd-trainer Ahmet Kilic na afloop. ‘’Ik weet dat het raar klinkt, maar de 2-3 ruststand was totaal onnodig. In de tweede helft viel de 2-4 te snel. Die kwamen we niet meer te boven.’’ De doelpunten aan Edese zijde kwamen op naam van Ilkan Tomruk en Kemal Kandemir.

Kilic had nog wel een kritische kanttekening voor zijn ploeg. ‘’We moeten meer als een man verdedigen en scherper zijn in de afrondende fase van een aanval. In de vierde klasse kon je af en toe nog een keer extra kappen of een bal van je voet laten springen, maar in de derde klasse worden dit soort acties afgestraft. Iedereen die denkt dat zoiets nog wel kan, lijdt aan grootheidswaanzin.’’

FC Jeugd begon met hoge verwachtingen aan het seizoen, maar staat na vier speelrondes op de tiende plaats met vier punten uit vier wedstrijden.

Amateurvoetbal