Dick Hoefakker (39) maakte zijn competitiedebuut voor Ede/Victoria. Maandag in de papieren versie een verhaal met de routinier in de laatste linie van de Edenaren.
Volledig scherm
Dick Hoefakker (39) maakte zijn competitiedebuut voor Ede/Victoria. Maandag in de papieren versie een verhaal met de routinier in de laatste linie van de Edenaren. © Herman Stöver

Fortissimo kraakt code Ede/Victoria kwartier voor tijd

EDE - De Hoekelumse derby op speeldag 1 in de competitie is met 4-1 gewonnen door Fortissimo. De ploeg had het lang moeilijk tegen het stugge Ede/Victoria maar draaide in het laatste kwartier een 0-1 achterstand om in een 4-1 zege.

Fortissimo was de veel makkelijker voetballende ploeg, maar het was Ede/Victoria dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Martin Rozeboom tikte een voorzet bij de tweede paal binnen: 0-1. De thuisploeg had het balbezit wel continu maar speelde weinig klaar voorin. Pas toen Roy Bijsterveld in de 73ste minuut binnen de lijnen kwam, stond Fortissimo op. De aanvaller had binnen vijf minuten de 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong omgedraaid. Eerst krulde hij de bal langs goalie Noah Suitela, die tot dat moment een sta-in-de-weg was voor Fortissimo, en twee minuten later tikte Bijsterveld van dichtbij de 2-1 binnen.

Daarna was Ede/Victoria gebroken en werd het via Anass el Hassnaoui (strafschop) en Lars Haalboom (intikker) 3-1 en 4-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal