Volledig scherm
Bennekom-Go Ahead Kampen. © Sven Menschel

Geen finaleplek voor Bennekom

BENNEKOM - Geen finaleplek voor Bennekom. Dat is de uitkomst van de tweede ronde in de nacompetitie. De ploeg van trainer Arnold Brehler verloor thuis van Go Ahead Kampen: 0-3. De ploeg uit Overijssel speelt derhalve komend weekend de finale tegen Spijkenisse voor een plek in de hoofdklasse. Bennekom komt volgend seizoen weer in de eerste klasse uit. 

De Bennekommer leden in de reguliere competitie slechts één nederlaag (uit bij DOS’37) en wonnen twee keer van de formatie uit Kampen. Maar in een wedstrijd die er écht toe deed gaf Bennekom niet thuis. De bezoekers waren in de openingsfase beter. Wilbert Wessels was met een vrije kopkans dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet miste kracht en richting. Naarmate de eerste helft vorderde nam Bennekom de regie over, maar tot kansen leidde dat niet of nauwelijks. Ismael Antonio zag een inzet via een Kampens been tot corner verwerkt worden door doelman Tim Noordman. Een scherpe voorzet van Jeffrey Rutgers werd net gemist. Vier minuten voor rust sloeg Go Ahead toe. De Bennekommers kregen de bal niet weg. Deze kwam op de rand van het strafschopgebied precies voor de voeten van Laurens van Keulen, die via de paal raak schoot. 

In de tweede helft ging het al snel mis voor Bennekom. In de omschakeling viel in de 55ste minuut de 0-2. Christiaan de Haan redde in eerste instantie op een inzet van Wail Doufikar, maar moest passen op de rebound van Jurrian Zandbergen. 

Zeven minuten later maakte Zandbergen er zelfs 0-3 van. Een afgang dreigde voor Bennekom, maar De Haan behoedde zijn ploeg voor een grotere afstraffing. Een kwartier voor tijd lag het spel lang stil na een bikkelharde aanvaring tussen doelman Noordman en Nick Stienstra. Stienstra was het grootste slachtoffer. Hij werd met een brancard van het veld gedragen. Er moest een ambulance aan te pas komen, maar na controle hoefde de middenvelder niet mee naar het ziekenhuis. 

Op het veld gebeurde niet veel meer. De uitgebluste Bennekommers sleepten zich naar het einde, in de wetenschap dat een goed seizoen niet bekroond gaat worden met promotie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal