Volledig scherm
GVVV-speler Martin van Eck , hier op archiefbeeld, verloor met zijn ploeg ook van Jong Sparta. © Pro Shots

Geen vrolijke rentree in basis GVVV voor Martin van Eck

VEENENDAAL - Martin van Eck kreeg zaterdag een basisplaats bij GVVV. Heel veel plezier beleefde hij vanwege een rampzalige eerste helft niet aan de wedstrijd tegen Jong Sparta.

Het leverde de tweede opeenvolgende nederlaag opleverde in de tweede divisie: 3-4. Bij rust was het al 0-3 voor de Rotterdamse beloften op Panhuis. Van Eck kon  niet bevatten hoe gemakkelijk GVVV de tegendoelpunten had weggegeven. 

,,Het eerste half uur hadden we de zaken toch behoorlijk onder controle. Natuurlijk waren het snelle, handige voetballers, waartegen we speelden. Maar echt in de problemen kwamen we niet. Wij hadden betere mogelijkheden om op voorsprong te komen dan Jong Sparta."

Meer krediet

Van Eck kreeg van Oosterlee weer een basisplek. Een week eerder tegen Excelsior Maassluis (1-0 verlies) begon hij op de bank en viel hij pas na een uur in. "Anderen hebben blijkbaar meer krediet bij de trainer", merkte Van Eck fijntjes op.

Oosterlee had er wel een uitleg voor. "Ik ben niet iemand, die spelers na een mindere wedstrijd meteen op de bank zet. Ik geef ze de mogelijkheid om zich te revancheren. Vandaar dat ik met bijna dezelfde elf begon als tegen Excelsior. Alleen Wilco (Den Hartog, EH) was geblesseerd en voor hem speelde Van Eck.

Positief puntje

Oosterlee had, ondanks de nederlaag, toch met de opleving na rust (en drie treffers) nog wel een positief puntje ontdekt.

,,Toen we eerder tegen TEC (0-3) en Excelsior Maassluis (1-0) op achterstand kwamen, gingen de koppies hangen. Maakten we niks meer klaar. Tegen Jong Sparta hebben we in ieder geval teruggevochten."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal