DOVO gaat er flink tegenaan in de voorbereiding, trainer Gert Kruys staat langer op het veld met zijn ploeg.
Volledig scherm
DOVO gaat er flink tegenaan in de voorbereiding, trainer Gert Kruys staat langer op het veld met zijn ploeg. © Herman Stöver

Gert Kruys gaat met DOVO veel uren maken in voorbereiding

VEENENDAAL - Trainer Gert Kruys gaat met DOVO veel meer trainingsuren maken in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Dat zei hij bij de aftrap van de voorbereiding, maandagavond op sportpark Panhuis.

,,Het afgelopen seizoen was ronduit teleurstellend en daar heb ik een hele dikke streep onder gezet. En dat hebben de spelers ook gedaan”, benadrukt Kruys.

Binnen de spelersgroep van de derdedivisionist zijn behoorlijk veel veranderingen doorgevoerd. Een tiental vertrok of stopte. Negen nieuwe spelers maken hun opwachting bij de eerste training.

,,Werken met een grotendeels nieuwe groep is een uitdaging. Zaak is om er zo snel mogelijk een eenheid van te maken en daar gebruik ik de voorbereidingstijd voor.”

Voor Kruys is het vanaf de eerste minuut flink aan de bak. ,,In de loop van de jaren heb ik veel geleerd van collega’s uit het betaald voetbal. De eerste weken ben ik van plan lang te trainen om zo de spelers aan elkaar te laten wennen en te werken aan vaste sjablonen.”

De spelers staan, als het goed is, goed voorbereid aan de start. ,,Vanuit de medische begeleiding hebben ze een trainingsschema mee gekregen. Direct vol aan de bak moet kunnen.”

In het eerste jaar promoveerde Kruys met DOVO naar de derde divisie. In zijn vierde jaar wil hij weer een rol van betekenis spelen. ,,Ik wil knallen met dit elftal!”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal