Volledig scherm
Gert Kruys was blij met de monsterscore in Noordwijk © Herman Stöver

Gert Kruys: mijn ploeg wilde iets rechtzetten

VEENENDAAL - Na de mislukte opening tegen Hoek (0-1 verlies) zag DOVO-trainer Gert Kruys  zijn ploeg zaterdag in Noordwijk uithalen tegen debutant SJC: 1-8. Een mooie opsteker voor de coach.

,,Na het verlies van vorige week merkte ik aan de ploeg dat ze wat recht wilde zetten. Dat hebben de jongens ook gedaan'', keek Kruys terug na de doelpuntenregen in het duel in de derde divisie aan de Noordzeekust. 

De zege op de ploeg van zijn collega-trainer en oud-prof Sjaak Polak had nog wel forsere cijfers kunnen opleveren. Kruys: ,,We werden in de tweede helft minder scherp, maar dat sluipt erin als de score oploopt. Dat kan ik de ploeg niet kwalijk nemen.''

Strafschop

Kruys zag de tegenstander alleen scoren uit een strafschop, over de totstandkoming van de Veenendaalse treffers wilde de inwoner van Zeist ook nog wel een opmerking maken.

,,Ik heb genoten van alle spelers. Iedereen speelde goed. We trainen veel op spelpatronen en die heb ik terug gezien op het veld. Daarnaast vielen drie treffers indirect uit een standaardsituaties. Ook daar besteden we veel aandacht aan. Door het hoge tempo kregen we veel ruimte en die hebben we benut.''

DOVO  stuit zaterdagmiddag op eigen veld op het Heemskerkse ODIN'59, dat afgelopen weekeinde met 2-1 won van Harkemase Boys.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal