Wilco den Hartog (links) probeert voor GVVV Jesper de Vre van Quick Boys het zo lastig mogelijk te maken.
Volledig scherm
Wilco den Hartog (links) probeert voor GVVV Jesper de Vre van Quick Boys het zo lastig mogelijk te maken. © BSR Agency

GVVV-aanvoerder Wilco den Hartog maakt zich even niet zo druk om voetbal

VEENENDAAL - Nu de competities in het amateurvoetbal niet worden uitgespeeld, betekent dit voor veel spelers en trainers een abrupt einde aan de verbintenis met hun club. Geldt dat ook voor Wilco de Hartog, aanvoerder van GVVV?

,,Eerlijk gezegd had ik eerder het besluit verwacht dat de competitie niet hervat werd”, steekt GVVV-aanvoerder Wilco de Hartog van wal. ,,Ik vond het vreemd dat de KNVB zich maar bleef verschuilen achter de regering, UEFA of andere instanties en in tegenstelling tot andere sportbonden geen knopen durfde door te hakken.”

Den Hartog brengt zijn tijd vooral thuis door met werk (buurtsportcoach) en studie (Johan Cruyff Institute). ,,Met name aan mijn studie kan ik nu extra tijd besteden, dat komt goed uit.”

Liesblessure

Na het stilleggen van de competitie nam de Veenendaler eerst twee weken rust. ,,Ik had last van mijn lies en die kon zo mooi genezen. Daarna ging ik wel een beetje fysiek aan de slag. Ik heb geprobeerd de conditie vast te houden. Maar het is anders dan een groepstraining op het veld.”

Nu de KNVB een streep onder de huidige competitie heeft gezet, doet zich het feit voor dat Den Hartog op 7 maart tegen Rijnsburgse Boys (6-2 verlies) zijn laatste wedstrijd voor de Veenendaalse Blauwen speelde. 

Den Hartog (rechts) ziet geen kans PSV'er Cody Gapko  te stuiten in de bekerwedstrijd eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Den Hartog (rechts) ziet geen kans PSV'er Cody Gapko te stuiten in de bekerwedstrijd eerder dit seizoen. © ANP Sport

Na twaalf seizoenen en meer dan driehonderd wedstrijden in het eerste elftal gaat het kind van de club de Veenendaalse tweededivisionist verlaten.

,,Uit de gesprekken, die ik in de winterstop met de technische commissie voerde, bekroop mij het gevoel dat ik komend seizoen misschien meer op de bank zou zitten dan in het veld.”

Fit genoeg

,,Ik voel me nog fit genoeg om wekelijks op hoog niveau te voetballen, spelen in een lager team wil ik nog niet, daarom ben ik om me heen gaan kijken”, vertelt Den Hartog.

Met pijn in het hart, benadrukt hij. ,,Ik begon bij GVVV met voetballen begonnen, ik zal altijd een echte Blauwe blijven. Waar ik naar toe ga, weet ik nog niet. Mijn hoofd staat er op dit moment niet naar. Bovendien moeten de clubs eerst hun zaken op een rij hebben ten aanzien van hun budget voor volgend seizoen.”

Quote

Waar ik naar toe ga, weet ik nog niet. Mijn hoofd staat er op dit moment niet naar

Wilco de Hartog

,,Veel clubs verkeren in onzekerheid over hun sponsorinkomsten nu er een economische recessie zit aan te komen. Het zou maar zo kunnen dat afgesloten contracten niet nagekomen kunnen worden en clubs huiverig zijn om nieuwe spelers vast te leggen.”
Op de vraag of dit een opening biedt om toch bij GVVV te blijven, antwoordt De Hartog: ,,Daar heb ik nog niet over nagedacht. Nogmaals, het vertrek naar een andere club heeft voor mij geen prioriteit. Die ligt bij mijn gezondheid, mijn werk en mijn studie. Voetbal komt pas daarna.”

Amateurvoetbal