GVVV - Excelsior Maassluis: Voorzet van GVVV-speler Philip Ties.
Volledig scherm
GVVV - Excelsior Maassluis: Voorzet van GVVV-speler Philip Ties. © BSR Agency

GVVV blameert zich tegenover eigen aanhang

VEENENDAAL - „Om je rot te schamen”, waren de eerste woorden van GVVV-trainer Niek Oosterlee na de 1-2 nederlaag van zijn ploeg tegen Excelsior Maassluis.

Een heel begrijpelijke reactie, want wat GVVV de eigen aanhang zaterdag voorschotelde was beneden alle peil. „Tweede divisie onwaardig. Wat zeg ik, nog slechter dan een vierdeklasser”, fulmineerde Oosterlee, die ook de hand in eigen boezem stak. „Samen met mijn technische staf ben ik er verantwoordelijk voor, dus mag ik de nederlaag mezelf ook aanrekenen.”

Van de negentig minuten speeltijd was GVVV tien minuten herkenbaar. Dat gebeurde aan het einde van de eerste helft, waarin GVVV liet zien wel degelijk te kunnen voetballen. In de overige tachtig minuten ging van alles mis. De passing was niet goed, het tempo te laag en alle tweede ballen waren een prooi voor Excelsior Maassluis.

De bezoekers kwamen na bijna twintig minuten op voorsprong. Geklungel in de Veenendaalse verdediging maakte dat GVVV de bal niet weg kreeg, waardoor Giovanni da Fonseca van buiten de zestien kon raak schieten: 0-1.

Dat GVVV na ruim een half uur de gelijkmaker op het bord kreeg was een wonder en de enige oprisping van de wedstrijd. De voorzet van Danny de Leeuw kopte Berry Powel voor de voeten van Philip Ties, die vervolgens doelman Jean Paul van Leeuwen het nakijken gaf: 1-1.

Wie dacht dat GVVV het spel van het einde van de eerste helft na rust een vervolg zou geven, kwam bedrogen uit. Het was bij vlagen tranen trekkend, wat de thuisploeg de supporters voorschotelde en het was wachten op een tweede doelpunt van Excelsior.

Die kwam er ook. In de 73ste minuut stapte Tom Oostinjen verkeerd in, waardoor Jeremy Moreno kon wegdraaien en met een droog schot in de verre hoek doelman Johan Jansen kansloos liet: 1-2.

Daarna was GVVV niet in staat om het Excelsior ook maar enigszins moeilijk te maken, waardoor de drie punten verdiend naar Maassluis gingen.

Dinsdag speelt GVVV om 20.00 uur voor de KNVB-beker thuis tegen Kozakken Boys.

Opstelling GVVV: Jansen; Fini, Den Hartog (74. Schet), Oostinjen, Adnane; Goeman (46. Van der Voort); De Jong, Ties, De Leeuw; Mulder (46. Van Nieuwkerk), Powel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal