Volledig scherm
© Herman Stöver

GVVV en Barendrecht in evenwicht

VEENENDAAL - Het bekende cliché van een wedstrijd met twee gezichten is overduidelijk van toepassing op het duel tussen GVVV en Barendrecht in de tweede divisie. Voor rust is Barendrecht de bovenliggende partij wat kansen betreft, in de tweede helft krijgt GVVV een paar uitstekende mogelijkheden om de winnende treffer te maken.

Barendrecht overrompelt GVVV in de beginfase een beetje. Al na drie minuten krijgt Marlon Oranje een uitgelezen kans, maar de aanvaller mikt de bal over. De tweede kans voor Barendrecht om te scoren is na 27 minuten, maar de bal belandt op de lat boven doelman Johan Jansen. Uit kans nummer drie raakt de bal de buitenkant van de paal en de vierde is een prooi voor keeper Jansen.

GVVV mag van geluk spreken dat het ongeschonden de rust in gaat. In het tweede bedrijf maken beide teams er eerst een gezapig potje van, maar de wissel van Laurens van der Voort voor Caifano Latupeirissa komt er meer schwung in het spel van de Veenendalers.

Dat resulteert in een aantal goede mogelijkheden voor Robin Mulder en Frank Tervoert, maar beide spelers falen in de afwerking. Tussendoor vergeet scheidsrechter Bronsvoort GVVV een penalty te geven. Hij laat een duwfout op Roy Terschegget onbestraft.
Vlak voor tijd krijgt Mulder nog een kans, maar zijn schot uit de draai kan doelman Van Splunter niet verontrusten.

Trainer John de Wolf kan met de uitslag leven, vertelt hij na afloop. „We hebben ons na rust goed herstelt van een mindere eerste helft. Over die kentering ben ik zeer tevreden. Daarom is een gelijkspel terecht.”

Voor het uitgebreide verslag van GVVV-Barendrecht lees maandag de papieren Vallei-editie van De Gelderlander, of online in onze e-paper.

Amateurvoetbal