Voor tweededivisionist GVVV kon er in tien competitiewedstrijden nog van alles gebeuren, maar nu speelt de club komend seizoen sowieso in de tweede divisie.
Volledig scherm
Voor tweededivisionist GVVV kon er in tien competitiewedstrijden nog van alles gebeuren, maar nu speelt de club komend seizoen sowieso in de tweede divisie. © BSR Agency

GVVV en DOVO handhaven zich dankzij besluit KNVB: ‘Andere beslissing was niet fair geweest’

ZEIST - De KNVB heeft besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Er komen geen eindstanden en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Enkele reacties van amateurclubs uit de regio.

Loek Budding, bestuurslid technisch zaken bij tweededivisionist GVVV, had het besluit van de KNVB om de huidige competitie als niet gespeeld te beschouwen, wel verwacht. „Het is onder de huidige omstandigheden de enige logische beslissing. Alle clubs beginnen in het nieuwe seizoen weer in dezelfde divisie of klasse. De competitie afsluiten op basis van de huidige stand, was niet fair geweest. GVVV moest nog tien duels spelen, daarin was nog van alles mogelijk geweest. Dat zeg ik niet omdat we nu veilig zijn en weer in de tweede divisie mogen starten, maar omdat ik het eerlijker vind”, reageert Budding namens de Veenendaalse tweededivisionist.

Voor trainer Scott Calderwood van derdedivisionist DOVO is de beslissing de KNVB niet onverwacht. ,,Toch had ik een stille hoop dat we in april weer wedstrijden zouden kunnen spelen. Daar hebben we ook de programma’s naar de spelers op geschreven. Ze hebben zich daar perfect aan gehouden. Nu ga ik met de specialisten overleggen hoe we de komende tijd gaan invullen.’’ DOVO is nu zeker van een langer verblijf in de derde divisie, de club stond op een plek, die nacompetitie zou betekenen. ,,Natuurlijk is dat heel mooi. Het geeft een prettiger gevoel als je het op eigen kracht hebt gedaan.’’ DOVO gaat in de komende weken verder met het samenstellen van de selectie voor na de zomer.

Quote

Het geeft een prettiger gevoel als je het op eigen kracht hebt gedaan

Scott Calderwood

Speler Joop de Bruin van De Merino’s, koploper in de tweede klasse G, vindt het vooral jammer. ,,Het had een fantastisch seizoen moeten worden met als kers op de taart de titel. Stiekem had ik gehoopt op directe promotie van de nummers één en twee. Het is nu slikken en volgend jaar opnieuw vlammen. Onze selectie blijft nagenoeg hetzelfde dus de jongens mogen alle frustratie en teleurstelling omzetten in positieve energie richting volgend seizoen. Het klinkt cliché; maar voetbal is nu bijzaak.”

Blauw Geel’55 had in derde klasse B Oost met nog negen wedstrijden te gaan de koppositie in handen en veroverde in de laatst gespeelde wedstrijd (7 maart tegen Stroe) een periode. ,,Ik had goede hoop op een kampioenschap, maar helaas. Het is jammer, maar gezondheid boven alles”, reageerde trainer David Wagensveld. De periode van de naar tweedeklasser Renswoude vertrekkend trainer kent op deze manier een abrupt einde. Hij zal volgend seizoen niet tegen zijn huidige ploeg optreden.

Bij vierdeklasser ONA’53 is teleurgesteld gereageerd op het besluit van de KNVB om geen kampioenen aan te wijzen. ,,Een nachtmerrie”, zegt trainer Mart Gerrist. ,,Er is onbegrip over de beslissing van de KNVB. Sportief zo’n fantastisch seizoen, zoveel punten voorsprong en dan dit. Ongelofelijk”, aldus Gerrist. Ook voorzitter Hans Bruijns reageert teleurgesteld. ,,Ik begrijp dat welke beslissing je ook neemt, er altijd clubs teleurgesteld zijn, maar met een ongeslagen status en een voorsprong van elf punten op de nummer twee zijn de druiven voor ons extra zuur. Helemaal als je leest dat België het omgekeerde doet, dat de huidige stand daar de eindstand is”, aldus Bruins.

Amateurvoetbal