GVVV geeft het ook tegen Jong Sparta weg

VEENENDAAL - GVVV heeft ook het tweede competitieduel verloren. Na de 1-0 nederlaag van vorige week in het uitduel tegen Excelsior Maassluis deelde zaterdag Jong Sparta de tweede tik uit: 3-4.

Opnieuw lagen persoonlijke fouten aan de nederlaag ten grondslag. „Het is om moedeloos van te worden”, zuchtte trainer Niek Oosterlee. „Tegen dergelijke knulligheden valt niet te voetballen.”

De trainer had ook gezien dat GVVV Jong Sparta in het eerste half uur goed partij gaf en ook een aantal kansen creëerde. „Maar die ballen gingen er niet in en vervolgens kregen we in negen minuten drie goals om de oren”, mopperde Oosterlee.

In de 33 ste minuut leed Roy Terschegget balverlies en profiteerde Gianni dos Santos van geklungel in de Veenendaalse verdediging: 0-1. Vanaf de aftrap leed GVVV opnieuw balverlies en kreeg Youri de Winter vrije doortocht. Uit de rebound scoorde Ayoub Boukhari 0-2.

Herboren

Maar de gifbeker was nog niet leeg voor GVVV. Rodny Hofman veroorzaakte een strafschop, hij vloerde Ilias Alhaft binnen de beruchte lijnen. Boukhari wist er wel raad mee: 0-3. In de rust greep Oosterlee in en wisselde de falende Sherwin Grot en Robin Mulder voor Danny de Leeuw en Vlako Lazić. GVVV oogde als herboren en zette Jong Sparta onder druk.

Via een benutte penalty van Roy Terschegget en een kopbal van Bart Hulsbos kwam GVVV terug tot 2-3 en ging op jacht naar de gelijkmaker. 

Maar Jong Sparta sloeg in de 78 ste minuut toe. Dos Santos kreeg veel te veel ruimte, slalomde voor de GVVV-defensie en verschalkte doelman Johan Jansen met een tegendraads schot: 2-4. In blessuretijd scoorde GVVV nog wel via een kopbal van invaller Wout Blasman de aansluitingstreffer (3-4), maar meer zat er voor de thuisploeg niet in.

Opstelling GVVV: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Terschegget, De Jong, Mulder (46. De Leeuw); Van Eck, De Graaf (68. Blasman), Grot (De Leeuw).

Volledig scherm
Ayoub Boukhari schiet een strafschop binnen namens Jong Sparta tegen GVVV. © Pro Shots / Remko Kool
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal