Volledig scherm
GVVV - Jong Vitesse. GVVV speler Frank Tervoert (r) in duel met Jong Vitesse speler Thomas Oude Kotte (l). © Pro Shots / Remko Kool

GVVV in extremis langs Jong Vitesse

VEENENDAAL - Lang zag het er naar uit dat het duel tussen de tweededivisionisten GVVV en Jong Vitesse in 0-0 zou eindigen. Maar in de laatste seconden van de toegevoegde tijd schoot Frank Tervoert de Veenendalers naar een 1-0 overwinning.

Daarmee kreeg GVVV eigenlijk teveel, want het duel verdiende geen winnaar. Daarvoor mislukte er aan beide zijden teveel. Verkeerde passes, balverlies en gebrek aan creativiteit voerden bij beide clubs de boventoon.

Tot de tachtigste minuut werd het publiek in slaap gesust, soms even wakker geschud door een korte oprisping van één van de ploegen.

In de slotfase leek Jong Vitesse genoegen te nemen met een gelijkspel, maar GVVV dacht er anders over en zette ineens druk op het doel van keeper Stef Brummel van Vitesse.

Maar Brummel stopte keurig een schot van Jamarro Diks in de korte hoek en had pal voor tijd geluk dat er uit een scrimmage voor zijn doel niet gescoord werd.

In de dying seconds pareerde de keeper nog wel het schot van Danny de Leeuw, maar op de rebound van Tervoert had hij geen antwoord: 1-0.

GVVV staat in ieder geval één dag op de tweede plek. Zondag kan De Treffers die plek overnemen als het wint van Jong Sparta. Jong Vitesse staat vijftiende, een plek die verplicht tot het spelen van p/d wedstrijden.       

Amateurvoetbal