Volledig scherm
Wilco de Hartog (links) haalt namens GVVV de bal weg voor Tyrone Conraad die twee keer scoorde voor Kozakken Boys. © BSR Agency

GVVV krijgt draai om de oren van Kozakken Boys

WERKENDAM - Een vooral in de eerste helft zwak acterend GVVV verloor zaterdag in de tweede divisie met 4-2 van Kozakken Boys en op die nederlaag viel weinig af te dingen. De thuisploeg was veelal scherper, won meer duels en tweede ballen dan de Veenendalers en maakte in de omschakeling gebruik van zwak verdedigen van GVVV.

Na amper een kwartier was het al 1-0 door Tyrone Conraad, die knullig verdedigen van GVVV genadeloos afstrafte. Vooral Taoufik Adnane zag er daarbij niet goed uit. Hij liet zijn tegenstander uit de rug lopen, die Conraad moeiteloos bediende.

In de 26 ste minuut kreeg Sven van Ingen zoveel tijd van de GVVV-verdediging dat hij eerst over de bal mocht heen maaien en in de tweede poging kon raak schieten: 2-0.

Daarna nam Kozakken Boys gas terug en dat gaf GVVV mogelijkheden. Eerst vergat Jeremy de Graaf de aansluitingstreffer te noteren, miste Jesse van Nieuwkerk een kopkans, maar was het Van Ingen, die een schot van Wesly Goeman van richting veranderde, waardoor de bal in eigen doel verdween: 2-1.

Aanvallender

In de tweede helft ging GVVV op zoek naar de gelijkmaker. Trainer Niek Oosterlee wisselde verdediger Wilco de Hartog en Van Nieuwkerk voor Philip Ties en Soufiane Laghmouchi en schakelde over van 4-4-2 naar het aanvallender 4-3-3.

Maar opnieuw slecht ingrijpen van de Veenendaalse verdediging stelde Conraad in de gelegenheid om Kozakken Boys verder te laten uit te lopen: 3-1. Daarbij liet Danny de Leeuw zijn man lopen en vervolgens begrepen Corné Davelaar en doelman Johan Jansen elkaar niet.

Dat Laghmouchi in de 78ste minuut GVVV dichterbij bracht (3-2), deed GVVV nog even opleven, maar in de 90 ste minuut maakte Van Ingen aan alle illusies van de bezoekers een einde: 4-2.

Opstelling GVVV: Jansen; Davelaar, Den Hartog (Ties), Oostinjen, Adnane; Goeman, De Jong (81. Fini), Mulder, De Leeuw; Van Nieuwkerk (46. Laghmouchi), De Graaf.

Amateurvoetbal