GVVV op archiefbeeld.
Volledig scherm
GVVV op archiefbeeld. © BSR Agency

GVVV lijdt pijnlijk verlies bij IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een verrassing tegen IJsselmeervogels, één van de topploegen in de tweede divisie zat er voor GVVV niet in. De Veenendalers konden Spakenburgers lange tijd van scoren afhouden, maar toen IJsselmeervogels na een uur scoorde, was het verzet van GVVV gebroken.

Trainer Niek Oosterlee had vooraf al aangegeven dat elk punt tegen De Vogels een bonuspunt zou zijn. Dat gold zeker voor de eerste helft, want daarin kwam GVVV er niet aan te pas en beperkte het zich tot tegenhouden. Op een poeier van Taoufik Adnane en een schot van Berry Powel na kwam GVVV nooit dreigend in de buurt van doelman Jaimy Schaap van IJsselmeervogels.

De thuisploeg kreeg via Ahmed El Azzouti en Eef van Riel wel een paar uitstekende mogelijkheden, maar doelman Johan Jansen en de paal stonden een doelpunt in de weg.

Na rust was er meer balans tussen beide ploegen. GVVV kroop uit de schulp en had via Powel kunnen scoren, maar die treuzelde te lang. Na een uur anticipeerde El Azzouti als eerste op een lange bal van Van Riel. Doelman Jansen aarzelde te lang met uitkomen en Azzouti profiteerde van de wind, die de bal vertraagde. Hij omspeelde Jansen en schoof vervolgens de bal in het lege doel: 1-0.

Met nog een kwartier te gaan leek GVVV langszij te komen, maar de inzet van Danny de Leeuw werd gepareerd door keeper Schaap en bij de rebound stond Powel buitenspel.

Nadat El Azzouti de paal had geraakt, kwam IJsselmeervogels in de 87ste minuut uit een goed lopende aanval via Danny van den Meiracker op 2-0. Drie minuten later maakte Maikel de Harder er met de 3-0 een verdiende, maar enigszins geflatteerde overwinning van.

Dat scheidsrechter Laurens Gerrets voor rust vijf spelers van GVVV met geel bestrafte, stuitte op veel onbegrip en wekte bij de GVVV’ers veel irritatie op. Na rust hield de leidsman zich in, hoewel hij niet altijd gelukkig was in zijn beslissingen.

GVVV staat nog steeds op de twaalfde plek en blijft twee punten verwijderd van de gevarenzone. Zaterdag speelt GVVV uit tegen Noordwijk, een week later volgt het uitduel tegen Rijnsburgse Boys.

Opstelling GVVV: Jansen; Davelaar, Den Hartog, Oostinjen, Adnane; Goeman (76. De Graaf); Mulder, Ties, De Leeuw; Powel, Van Nieuwkerk.

Amateurvoetbal