Volledig scherm
speler Frank Tervoert (l) scoort de 1-0 voor GVV en viert dit met GVVV speler Caifano Latupeirissa (r) © Remko Kool. Pro Shots.

GVVV rehabiliteert zich tegen Koninklijke HFC

VEENENDAAL - Met drie fraaie doelpunten en een 3-1 zege tegen de Koninklijke HFC heeft GVVV haar aanhang gecompenseerd voor de zure 4-1 nederlaag van een week eerder tegen Jong Vitesse.

Omdat AFC met 1-2 bij Spakenburg won, staan de Amsterdammers voorlopig bovenaan en GVVV op een tweede plek. Dat kan allemaal weer veranderen als de uitslagen van de wedstrijden bekend zijn, die later beginnen of op zondag worden gespeeld. Het tekent de warrigheid van de tweede divisie.

Ondanks een zeer matige eerste helft, waarin GVVV onder haar niveau speelde en erg slordig voetbalde, ging de ploeg van trainer John de Wolf wel met een 1-0 voorsprong rusten. Uit een gevaarlijke aanval van HFC, die doelman Johan Jansen onschadelijk maakte, sloeg GVVV in de omschakeling toe. De voorzet van Rodny Hofman werd door Frank Tervoert onberispelijk verzilverd: 1-0.

In de pauze was er een hartig woordje gesproken en dat vertaalde zich in een gretig GVVV dat HFC stevig onder druk zette. Met een heerlijke lob verschalkte Robin Mulder doelman Tom Boks na 51 minuten: 2-0. Twintig minuten later kopte invaller Caifano Latuperissa een voorzet van Martin van Eck binnen: 3-0. De eretreffer kwam vier minuten voor tijd op naam van Carlos Opoku (3-1), maar dat was veel te laat om het GVVV nog moeilijk te maken.

Amateurvoetbal