Volledig scherm
Het blauw van GVVV viert feest. De Veenendalers winnen met 1-2 bij FC Lienden. Foto: Robert Westerink

GVVV slaat in slotfase toe bij FC Lienden

LIENDEN - Lange tijd zag het er naar uit dat FC Lienden met 1-0 van GVVV zou winnen. Maar in de 80ste en 85ste minuut sloegen de Veenendalers onbarmhartig toe, waardoor FC Lienden toch nog met 1-2 om de oren kreeg. Met de zege consolideerde GVVV een toppositie in de tweede divisie.

„We kwamen in de eerste helft niet aan voetballen toe, waren slordig en leden veel balverlies. Kortom, het was niet goed”, concludeerde trainer John de Wolf na afloop. Daardoor kwam FC Lienden na een half uur ook verdiend op voorsprong. De handige Abderrahim Loukili was Wouter Bonke te snel en te slim af en op zijn diagonaal schot had doelman Johan Jansen van GVVV geen antwoord: 1-0.

Na rust herstelde GVVV zich, trok het initiatief naar zich toe, maar was niet in staat om te scoren. Invaller Patrick Heesakkers heeft een patent op snelle goals. Dat bewees de lange spits onmiddellijk. Met zijn eerste balcontact gaf hij doelman Jan Schimmel het nakijken: 1-1. Drie minuten later was het pleit beslecht. Een indraaiende voorzet van Roy Terschegget werd door verdediger Arjan Goorman in eigen doel gewerkt: 1-2.

Voor het uitgebreide verslag van FC Lienden-GVVV lees maandag de papieren edities van De Vallei en Rivierenland van De Gelderlander.

Amateurvoetbal