Volledig scherm
GVVV - IJsselmeervogels: Sherwin Grot (l) van GVVV heeft in de laatste minuut de 3-2 gemaakt. Danny van den Meiracker (r) van IJsselmeervogels kan het niet geloven en baalt. © BSR Agency

GVVV steelt overwinning tegen IJsselmeervogels

VEENENDAAL Een onverdiende 3-2 zege, daarover was iedereen het eens in het GVVV-kamp. Maar niemand maalde er om. „We hebben het toch maar geflikt om IJsselmeervogels kansloos voor de titel te maken”, klonk het tevreden.

Vooral in de eerste helft kwam GVVV er niet aan te pas tegen IJsselmeervogels, dat nog een theoretische kans op het kampioenschap van de tweede divisie had.

De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg begon met vijf punten achterstand op AFC aan het duel, door de nederlaag tegen GVVV en de winst van AFC bij Jong Vitesse (2-3) is de kloof een bijna onoverbrugbare acht punten geworden.

Zoals gezegd heerste IJsselmeervogels in de eerste helft en had GVVV alle geluk van de wereld dat er in het eerste half uur twee ballen op de paal belandden.

Uit het niets kwam GVVV in de 42ste minuut op voorsprong. Eef van Riel werkte een harde voorzet van Roy Terschegget in eigen doel: 1-0. Nog geen minuut later was het al weer gelijk. Wilco den Hartog trok Robbert Olijfveld onderuit, waarna Danny van den Meiracker de toegekende strafschop binnenschoot: 1-1.

Toch ging GVVV met 2-1 rusten. Uit een hoekschop kopte aanvoerder Terschegget de bal snoeihard achter doelman Jamy Schaap.

Ook in de tweede helft was IJsselmeervogels in eerste instantie de bovenliggende partij. GVVV beperkte zich tot tegenhouden, maar capituleerde al na tien minuten. Op aangeven van Van den Meiracker scoorde Olijfveld: 2-2.

Daarna kregen beide ploegen over en weer mogelijkheden om het duel te beslissen. IJsselmeervogels kopte via Jeffrey Buitenhuis nog een keer op de lat, een kopbal van GVVV’er Bart Hulsbos ging net over.

Diep in blessuretijd ging GVVV er toch nog met de winst vandoor. Invaller Sherwin Grot was daarbij de gevierde man. De aanvaller frommelde zich door de IJsselmeervogels-defensie zoals alleen hij dat kan en gaf Schaap het nakijken: 3-2. Scheidsrechter Jesse Rozendal liet niet eens meer aftrappen.

Opstelling GVVV: Jansen; Hofman, Den Hartog (65. Grot), Van der Voort, Hulsbos, Adnane; De Leeuw, Terschegget, De Jong (65. Bendadi); Laghmouchi (90. Mulder); De Graaf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal