Volledig scherm
GVVV - AFC © BSR Agency

GVVV stunt met zege tegen AFC

VEENENDAAL - Met de 4-2 overwinning tegen AFC zorgde GVVV voor een denderende verrassing. In de heenwedstrijd veegde AFC nog de vloer aan met GVVV (4-0), maar op het eigen Panhuis speelde GVVV een ijzersterke wedstrijd.

Het betekende meteen dat AFC koploper af was en IJsselmeervogels (1-1 tegen Katwijk), de leiding in de tweede divisie weer overnam.

Hoewel AFC in het eerste kwartier meer balbezit had, nam GVVV binnen enkele minuten een 2-0 voorsprong. Beide keren was Soufiane Laghmouchi de doelpuntenmaker. Zijn tweede was een beauty. Van buiten het strafschopgebied krulde de aanvaller de bal tegen de touwen.

AFC bleef ook gevaarlijk en drukte dat in de 21ste minuut uit met de aansluitingstreffer door Matthijs Jesse, die een gekeerde inzet van Yordi Teijsse gemakkelijk afrondde: 2-1.

Nog voor rust bracht GVVV de marge van twee doelpunten terug op het bord. Simon Brouwer reageerde attent en de routinier, die na dit seizoen naar VVA Achterberg vertrekt, gaf doelman Patrick Zonneveld het nakijken: 3-1.

Daarmee was de koek nog niet op. AFC zette na rust aan, maar gaf daarbij zeeën van ruimte weg. Laghmouchi en Sherwin Grot kregen grote kansen, maar kregen de bal niet achter Zonneveld. En de goed spelende Mo Bendadi schoot oog in oog met Zonneveld de bal in het zijnet.

Zo als zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een vrije trap kopte Yordi Teijsse het speeltuig achter keeper Johan Jansen: 3-2.

Daarna was het bij GVVV vrouw en kinderen eerst en ontstonden er hachelijke situaties voor het doel van Jansen. Daarbij zwijnden de Veenendalers ontzettend toen de bal binnen tien seconden twee keer via de onderkant van de lat het veld weer in stuiterde.

In blessuretijd werd het duel definitief beslist. GVVV kreeg een strafschop, nadat Grot in het strafschopgebied onderuit was gelopen. Aanvoerder Roy Terschegget voltrok het vonnis feilloos: 4-2.

GVVV staat op de dertiende plek in de tweede divisie en speelt zaterdag de kraker in en tegen Spakenburg.

Opstelling GVVV: Jansen; Hofman, Van der Voort, Hulsbos, Adnane; Terschegget, De Jong, Brouwer; Bendadi (88. Janssen), Grot, Laghmouch (61. De Graaf).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal