Volledig scherm
Vreugde na de 0-2 van Berry Powel (L) (Katwijk - GVVV Katwijk) © BSR Agency

GVVV verrast met zege tegen Katwijk

KATWIJK - GVVV heeft zich goed hersteld van de zure nederlaag van vorige week tegen Rijnsburgse Boys (3-4). Het uitduel tegen koploper Katwijk won de tweededivisionist verrassend met 2-3.

Grote man aan Veenendaalse zijde was Berry Powel. De senior (39) van het team van trainer Niek Oosterlee was twee keer trefzeker. Het derde doelpunt kwam op naam van Danny de Leeuw.

Vooraf tekende iedereen in het GVVV-kamp voor een gelijkspel, maar de bezoekers traden Katwijk onverschrokken tegemoet en drukten het betere spel voor rust uit in twee goals.

In de zestiende minuut werd De Leeuw goed aangespeeld door Taoufik Adnane, waarna de middenvelder met een droog schot in de verre hoek GVVV op voorsprong zette: 0-1.

Tien minuten voor rust kreeg doelman Ricardo Kieboom een schot van Wesley Goeman niet onder controle, waarna Powel er als de kippen bij was om de 0-2 binnen te tikken.

Op slag van rust volgde toch nog de aansluitingstreffer. Marciano Mengerink kreeg bij een voorzet teveel ruimte van Adnane en had twee pogingen nodig voor de 1-2.

In de eerste minuut na rust kwam Katwijk op gelijke hoogte. Adnane verslikte zich in een actie, leed balverlies en voor Mike van den Ban was het daarna een koud kunstje om de 2-2 op het bord te zetten.

Katwijk zette aan voor de genadeklap, maar GVVV bleef overeind. Met zijn laatste actie van de wedstrijd – hij stond op het punt om gewisseld te worden – bracht Powel GVVV in de 69ste minuut weer op voorsprong.

Nadat hij eerst een verdediger had afgeschud verschalkte de oude rot uit een moeilijke hoek doelman Kieboom voor de tweede keer: 2-3.

Invaller Van Nieuwkerk had pech dat even later uit een subtiel tikje de bal van de doellijn werd gehaald, anders had hij de wedstrijd beslist. Nu werd het nog billenknijpen voor GVVV, ook omdat tien minuten voor tijd Tom Oostinjen, na zijn tweede gele kaart, kon vertrekken.

Met kunst- en vliegwerk haalde GVVV het einde en boekte daarmee de tweede uitzege in de geschiedenis tussen beide ploegen. Door de zege staat GVVV nu tiende op de ranglijst met vier punten.

Opstelling GVVV: Jansen; Fini, Den Hartog, Oostinjen, Adnane; Goeman; De Jong, Ties, De Leeuw; Mulder (70. De Graaf (82. Potjes)), Powel (70. Van Nieuwkerk).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal