Volledig scherm
GVVV'er Taoufik Adnane viert treffer met doelpuntenmaker Caifano Latupeirissa. © Toin Damen. Pro Shots

GVVV wint met ruime cijfers van UNA

VELDHOVEN - Werd UNA vooraf als een lastige tegenstander ingeschat, de praktijk leerde zaterdag dat de ploeg uit Veldhoven het GVVV alleen de eerste twintig minuten lastig kon maken. Daarna was GVVV heer en meester en was de 1-4 zege van de Veenendalers achteraf zelfs aan de magere kant.

Dat GVVV na twee minuten niet op achterstand kwam, dankte de ploeg van trainer John de Wolf aan doelman Johan Jansen, die een inzet van Nick Tielemans op fabuleuze wijze onschadelijk maakte. Daarna kroop GVVV in de 29ste minuut nog een keer door het oog van de naald na een schot op de paal van Jeroen Stottelaar.

Daarna was GVVV dodelijk effectief. Twee kansen kort achter elkaar voor Caifano Latupeirissa betekenden twee doelpunten: 0-2. Dat was ook de ruststand.

Direct na de pauze kwam UNA, door slordig verdedigen van GVVV, terug in de wedstrijd. Niek van Boekel profiteerde van het gepruts: 1-2. Vier minuten later bracht Robin Mulder de marge al weer terug naar twee. De middenvelder werkte een pass van Taoufik Adnane fraai tegen de touwen: 1-3. In de 71ste minuut deed Mulder opnieuw van zich spreken met een heel mooi doelpunt: 1-4.

Met een beetje meer precisie was de winst voor GVVV nog hoger uitgevallen, maar de ploeg sprong nogal slordig met de geboden mogelijkheden om.

Door de zege is GVVV opgeklommen naar de tweede positie, met twee punten achterstand op Jong AZ. AFC en VVSB volgen op één punt.

Voor het uitgebreide verslag van UNA-GVVV lees maandag 10 oktober de papieren Vallei-editie van De Gelderlander of onze e-paper.

Amateurvoetbal