Volledig scherm
GVVV-speler Soufiane Laghmouchi (M) in actie met Kozakken-speler Sanny Monteiro tijdens de wedstrijd GVVV - Kozakken Boys. © Pro Shots / Peter van Gogh

GVVV zakt door ondergrens en verliest van Kozakken Boys

VEENENDAAL - Een groter contrast was bijna niet mogelijk. Vorige week tegen Rijnsburgse Boys sleepte GVVV met bravoure, passie én met een man minder een 3-3 gelijkspel uit het vuur.

Een week later tegen Kozakken Boys was er van de vechtlust niets meer over. Het deed bij vlagen pijn aan de ogen hoe de Veenendaalse tweededivisionist aanmodderde, in een veel te laag tempo speelde en meedeed aan het kampioenschap bal inleveren.

Trainer Niek Oosterlee hoefde niet lang na te denken over de vraag of hij misschien toch nog een lichtpuntje had gezien. „Ik kan geen enkel positief punt over mijn ploeg benoemen, zo slecht was het.”

GVVV begon volgens Oosterlee slecht aan de wedstrijd. „Vanaf het begin was er geen strijd, speelden we passief en was de veldbezetting veel te lang. In de eerste helft hebben we geen enkele kans afgedwongen, dat zegt genoeg.”

Kozakken Boys speelde ook niet goed, liet het initiatief aan GVVV en loerde op de omschakeling. Maar daarmee waren de Werkendammers wel gevaarlijk. Na ruim een half uur viel de verdiende voorsprong voor Kozakken Boys.

„Maar op een wijze, waar de knulligheid vanaf droop”, foeterde Oosterlee. „De voorzet had nooit mogen komen en de man, die hem in schoot stond volgelvrij bij de tweede paal.”

De schutter was invaller Don Bolsius, die het cadeautje gretig uitpakte: 0-1. Kozakken Boys koesterde daarna de voorsprong en hoewel GVVV na rust beter speelde, kwam de voorsprong eigenlijk nooit in gevaar.

„Ik had ook nooit het idee dat we een doelpunt zouden maken. Met hoge ballen en lange poeiers probeerden we nog wat te forceren, maar die speelwijze was gedoemd te mislukken. Nee, het was bar en boos. Zo slecht heb ik mijn ploeg zelden zien voetballen”, klaagde Oosterlee.

GVVV staat nog op een negende plaats, maar kan voorbijgestreefd worden door Rijnsburgse Boys en Jong Vitesse.

Opstelling GVVV: Jansen; Hofman (70. Bendadi), Den Hartog, Janssen, Van der Voort; Terschegget, Mulder (70. Segers), De Leeuw, Laghmouchi; Grot, De Graaf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal