Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen WAVV en De Zweef. © orangepictures/Wout van Zoeren

Het derde duel van de nacompetitie wordt WAVV noodlottig

APELDOORN - Het is WAVV niet gelukt om degradatie uit de eerste klasse te voorkomen. In de finale van de nacompetitie verloor de Wageningse formatie in Apeldoorn met 2-0 van competitiegenoot De Zweef. 

In tegenstelling tot de duels tegen DCS (3-2 winst) en Spero (0-1 winst in Elst) was WAVV, in het beslissende duel op het veld van WSV, ver onder de maat. ,,Wij zaten totaal niet in de wedstrijd en ondanks dat dit een wedstrijd op zich was, verliezen wij verdiend”, gaf aanvoerder Mike Jansen aan nadat hij de degradatie eerst voor zichzelf had verwerkt. 

Het boegbeeld van WAVV verstapte zich in de achtste minuut van de wedstrijd en ging na een lange blessurebehandeling met de nodige pijnstillers toch verder. ,,Dat het uitgerekend nu moet gebeuren, dat is echt balen.” Het extra wapen van WAVV kon dat nu niet brengen, zijn ploeggenoten echter ook niet. Tekenend was dat WAVV pas in de 44e minuut via Marvin van de Born voor de eerste keer op doel schoot, een minuut later gevolgd door een inzet van Kevin van Woerkom. 

Op dat moment leidde De Zweef al met 1-0 na een treffer van Daniël Jannink. In het tweede bedrijf was het niet veel beter en besliste Marc Nieboer in de 87e minuut het duel. Zo eindigde een goed begonnen seizoen op een dramatische manier. ,,Het zat er niet in. Een beetje de rode draad zoals het de laatste weken al ging. Normaal krijgen wij wel kansen in een wedstrijd, nu niets. Het leek wel of er te veel spanning op zat. Zelfs ballen over vijf meter kwamen niet aan”, gaf trainer Ronald Lieftink aan.

WAVV zal, na de promotie van vorig jaar, opnieuw moeten beginnen. ,,Dat is de realiteit”, besefte ook Mike Jansen. ,,Dat is voetbal. Het is klaar nu. Natuurlijk misten wij de laatste weken vijf of zes jongens maar het vertrouwen was er toch om het te kunnen redden. Vandaag heeft dat er echter geen moment ingezeten en voel je de moed in de schoenen zakken des te langer het duel duurde. Echt enorm balen dit.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal