Volledig scherm
In de eerste ronde van de nacompetitie won FC Emmen met 1-5 bij RKC Waalwijk. Huisman scoorde één keer. © Toin Damen/Proshots

Huisman heeft zijn plek gevonden bij FC Emmen

EMMEN - Zondag wacht Kai Huisman en FC Emmen een loodzware opdracht. De Edenaar, die afgelopen zomer neerstreek in Emmen, moet met zijn ploeg een 1-3 nederlaag uit het eerste duel tegen NEC goed maken. In de Goffert hoopt heel Emmen op een wonder.

,,Het wordt natuurlijk heel lastig. Direct na de wedstrijd van afgelopen donderdag zijn we met de groep bij elkaar gekomen en hebben elkaar gezegd dat we er zondag echt álles aan moeten doen. Het is nog niet gespeeld. En de club is wel toe aan promotie. Dat merk ik wel’’, zegt Huisman.

Trainingsintensiteit

De aanvaller kende een stroeve start in het oosten van Drenthe. ,,Ik moest wennen aan de trainingsintensiteit, die was erg zwaar. Na de winterstop werd ik fitter en dat was op het veld ook te merken. Ik maakte steeds meer minuten.’’ Het resultaat: achttien optredens, één doelpunt en natuurlijk de nacompetitie. Daarin startte FC Emmen voortreffelijk. ,,De eerste wedstrijd van de nacompetitie was meteen de beste wedstrijd van het seizoen. Wij wonnen bij RKC Waalwijk met 1-5. Ik maakte tien minuten voor tijd de 0-5. Meteen een goede uitgangspositie.’’ Thuis verloor FC Emmen weliswaar met 0-1, maar de volgende ronde werd vrij eenvoudig behaald. Donderdag tegen NEC kwam de oud-Vitessenaar twaalf minuten voor tijd in het veld.

Een uitgebreider verhaal leest u zaterdag in de Gelderlander, editie De Vallei.

Amateurvoetbal