Jeffrey Arends (blauw-wit) omsingeld door drie DFS’ers.
Volledig scherm
Jeffrey Arends (blauw-wit) omsingeld door drie DFS’ers. © Foto Raphael Drent

Jeffrey Arends bij DTS Ede bezig aan zijn laatste klus

EDE - Tegen zijn oude club DFS was er geen hoofdrol voor Jeffrey Arends, vleugelaanvaller van DTS Ede. Eigenlijk viel geen enkele speler in positieve zin op bij de saaie 0-0.

Exact tien jaar geleden stond Jeffrey Arends te boek als begenadigd talent. DOVO was zijn werkgever. In de jeugd van Vitesse mocht hij al voorzichtig ruiken aan het echte werk. DOVO kukelde in 2010 uit de hoofdklasse en Arends had het in Veenendaal toen ook wel weer gezien. Vertrok naar FC Lienden, keerde terug bij DOVO, speelde bij VVOG en verruilde afgelopen zomer DFS voor DTS Ede. ,,Ik heb wat van de omgeving gezien’’, lachte de 29-jarige buitenspeler na de 0-0 tegen zijn oude strijdmakkers uit Opheusden.

,,Maar bij elke club had ik het wel naar mijn zin. Inmiddels zijn andere dingen ook belangrijk geworden. Ik ben vader van een tweeling. Ik woon bij dit sportpark om de hoek. Ik denk nu even heel praktisch. Ik hoop met DTS nog wat mooie jaren te beleven. Dan is het wel mooi geweest. Ik ben bijna dertig. De jaren gaan tellen. DTS wordt mijn laatste club als voetballer.”

Terugdenkend aan de afgelopen tien jaar bekroop hem wel een dubbel gevoel. ,,Ik kreeg wel vaak te horen dat ik niet zo vaak scoor’’, vertelde de buitenspeler. ,,In mijn jeugd speelde ik meestal als rechtsback. Na één wedstrijd als rechtsbuiten bij de senioren werd dat mijn plek. Het is niet een plek waar ik echt werd afgerekend op goals. Maar toch vind ik het wel jammer dat ik dat aspect niet verder heb ontwikkeld. Waar dat aan ligt, vind ik moeilijk te zeggen. Maar als vleugelspeler bereidde ik ook doelpunten voor. Dat moet ook gebeuren, toch?”

Tegen DFS stond hij wel in de basis, maar hij kon zich niet echt in de kijker spelen. Dat gold eigenlijk voor iedereen. Beide ploegen maakten er vooral een tactisch steekspel van. ,,Ik kan me voorstellen dat de toeschouwers er meer van verwachtten’’, zei Arends. ,,Ik denk dat beide ploegen erin slaagden elkaar het voetbal zo moeiiljk mogelijk te maken. Dan is een punt soms het hoogst haalbare.” Arends werd een kwartier voor tijd gewisseld. Tegen zijn oude club was voor hem geen glansrol weggelegd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal