Volledig scherm
Voor Wageningen en SKF zit het seizoen erop. Beide ploegen kijken terug op een goed seizoen, waarin SKF promoveerde naar de veldhoofdklasse. © Tamara Reijers

Jeugdig Wageningen verslaat SCO

OLDEHOLTPADE - Korfbaltrainer Erik van Brenk kende personele problemen met Wageningen, maar met een vijftal jeugdspelers won zijn ploeg gemakkelijk van SCO: 19-24.

Zonder Steven Landman reisde Wageningen af naar Friesland. A-junior Joost van Milligen stond op de plek van Landman, terwijl vier A1-spelers de bank bezet hielden.

Hoewel er voor beide ploegen niets op het spel stond, was het een echte wedstrijd. Wageningen kwam achter maar ging na een run van vijf doelpunten met een 9-12 voorsprong de rust in. ,,In de tweede helft bleven we goed korfballen en na de wissels werd het niet minder”, complimenteerde de hoofdtrainer het viertal bestaande uit Jiske van Brenk (16), Tim Dekker (16), Danieke van de Hoef (17) en Deen de Jong (15).

Wageningen eindigt het veldseizoen als derde achter kampioen KCC en Groen Geel. ,,Het was een heel mooi jaar, waarin we in de competitieverband maar zeven (waarvan vijf op het veld, MD) keer verloren”, blikt Van Brenk terug.

Doelpunten Wageningen: Jasper Broenink 6, Jeffrey van Huenen 5, Wouter ter Maten 4, Tim Dekker 2, Michelle van den Tempel 2, Jiske van Brenk, Danieke van de Hoef, Deen de Jong, Xanne Ketelaar en Joost van Milligen

Overgangsklasser SKF bevestigde met een 17-24 zege bij DOS de status van terechte kampioen.

,,Bij rust stonden we nog met 10-6 achter, maar in de tweede helft ging het verdedigend beter. Zij scoren maar drie keer na rust terwijl wij opnieuw twaalf doelpunten maken. De brede selectie was bepalend”, zag trainer Steven Brink. ,,We eindigen uiteindelijk met vijf wedstrijdpunten boven DOS. Dan zijn we afgetekend kampioen. Ook na winst op onze beide concurrenten.”

Een vernieuwd SKF mag het volgend seizoen proberen in de hoofdklasse, terwijl Brink vanuit Ermelo goed nieuws kreeg. Zijn nieuw ploeg Dindoa promoveerde naar de overgangsklasse.

Doelpunten SKF: Sytse de Jong 7, Bram Grijzenhout 5, Daniël van Munster 5, Ilse van Ekris 2, Björn Hubers 2, Tessa van den Bos, Carly Matser en Sarah van der Meer

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal