Volledig scherm
GVVV-doelman Johan Jansen plukt een bal tegen ASWH. © BSR Agency

Kan Katwijk wankel GVVV wél inspireren?

VEENENDAAL - GVVV bakte er vorige week zaterdag niets van tegen ASWH, de toenmalige hekkensluiter in de tweede divisie. Gebrek aan motivatie en strijdlust zorgden voor een 2-1 nederlaag.

Vorige maand deed GVVV hetzelfde bij laagvlieger Quick Boys en ook die ontmoeting eindigde in een 2-0 nederlaag. Door een tussentijdse opleving tegen Scheveningen (4-0) sprokkelde GVVV er wel weer drie punten bij.

De afstand tot plek veertien, die verplicht tot het spelen van nacompetitie, bedraagt maar vier punten. ,,Dat hadden er tien moeten zijn”, reageert doelman Johan Jansen. ,,Het waren cruciale duels. Maar we gaven niet thuis. Zoals wel vaker.”

‘Deken over de ploeg’

,,De ene week loopt het goed, werken we hard. Een week later is het net of er een deken over de ploeg ligt. We doen het heus niet expres, maar dan zijn we niet vooruit te branden. Verzandt ons spel in breedtepassjes en balverlies.”

Jansen is één van de weinige spelers, die wekelijks een ruime voldoende haalt. Hij behoedde zijn ploeg vaker voor een grotere afgang. De doelman hoopt op een herhaling van de heenwedstrijd. Toen speelde GVVV goed in Katwijk en werd er met 2-3 gewonnen.

GVVV-Katwijk (zaterdag, 14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal). 
GVVV, geblesseerd: Martin van Eck (knie), Taoufik Adnane (rug).

Amateurvoetbal