Volledig scherm
Bart van de Beek (rechts) viert een overwinning van GVVV met collega-doelman Johan Jansen. © BSR/Soccrates

Keeper Van de Beek zegt VVA af en stopt met voetballen

VEENENDAAL - Bart van de Beek (33) zet aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière. De reservekeeper van GVVV zou overstappen naar VVA Achterberg, maar de doelman heeft de vierdeklasser afgezegd.

,,Ik ga half juni voor mezelf beginnen als monteur van dakkappelen, kozijnen en dat soort dingen”, zegt de Nijmegenaar. ,,Daar wil ik alle tijd en energie in stoppen. En ik wil geen risico meer lopen op blessures. Bij VVA hadden ze er begrip voor. Dat is netjes.”

Prijzenkast

Volledig scherm
Bart van de Beek (groene shirt) als keeper van Achilles'29 in actie tegen De Treffers. © Do Visser

Van de Beek speelt sinds zijn 18de in de top van het amateurvoetbal. Hij stond onder de lat bij NEC, FC Lienden, Germania, Achilles’29, Juliana'31 en Alverna. De afgelopen twee jaar was hij reservekeeper bij tweededivisionist GVVV uit Veenendaal. ,,Een mooie club om af te sluiten. Ik heb zo veel plezier gehad. De onderlinge band in de spelersgroep is ontzettend goed.”

Van de Beek, die hoopt dat GVVV-trainer Niek Oosterlee hem nog een wedstrijd in de basis gunt, kijkt tevreden terug op zijn carrière. ,,Ik heb alle prijzen in het amateurvoetbal gewonnen: van de beker tot aan het algehele landskampioenschap. Dat kan niet iedereen zeggen. Daar ben ik trots op. Net als op de promotie naar de hoofdklasse met Germania, in 2014. Speelde ik samen met mijn broertje Boy. Dat zal ik nooit meer vergeten.”

Eric Meijers

Van de Beek start binnenkort met de trainerscursus en wil op termijn aan de slag als coach. ,,In de toptijd van Achilles’29 was ik daar reservekeeper en gaf ik vanaf de bank al aanwijzingen. Twee minuten later riep trainer Eric Meijers hetzelfde, haha. Het lijkt me leuk om straks trainer te worden van een eerste team.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal