Volledig scherm
Berry Powel (11) kapt een verdediger van AFC uit en scoort even later de 1-1 voor GVVV. © BSR Agency

Kwetsbaar GVVV kan thuis opnieuw niet winnen

VEENENDAAL -  GVVV leed in de tweede divisie tegen AFC de vierde thuisnederlaag van deze competitie: 1-3. Alleen tegen De Treffers (1-1) sprokkelden de Veenendalers één punt.

„Het begint zo langzamerhand een dingetje te worden”, sprak trainer Niek Oosterlee. „In uitwedstrijden hebben we nog niet verloren, maar thuis lopen we steeds achter de feiten aan. Uit komen we steeds op voorsprong en kunnen we daarna de wedstrijd uitspelen, maar thuis raken we steevast op achterstand en zijn dan niet meer in staat om de wedstrijd te doen kantelen.”

AFC kwam na 27 minuten op 0-1 door Yordi Teijsse, die een voorzet beheerst binnenschoot. Verdedigend zag GVVV er daarbij niet goed uit.

Voor rust kwam GVVV er eigenlijk helemaal niet aan te pas. AFC kreeg zeeën van ruimte en kon heerlijk combineren. Daarbij had GVVV geluk dat de Amsterdammers slordig met de kansen omsprongen.

Brutaler

In de rust had Oosterlee de puntjes op de i gezet en dat resulteerde in een gretiger GVVV dat AFC brutaler tegemoet trad. Eerst treuzelde Jeremy de Graaf nog te lang en schoot daardoor in kansrijke positie tegen een tegenstander aan, maar in de 71ste minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Berry Powel rondde een Veenendaalse aanval goed af: 1-1.

Lang kon GVVV niet van de gelijkmaker genieten. AFC zette even aan, invaller Melvin Grootfaam glipte langs Lauren van der Voort, waarna de voorzet door Railly Ignacio werd afgerond: 1-2.

Bijna maakte GVVV nog weer gelijk, in de 85ste minuut kopte Powel de bal in het zijnet. Dat Yordi Teijsse er in blessuretijd nog 1-3 van maakte, was meer voor de statistieken. De wedstrijd was toen al beslist.

Zaterdag speelt GVVV opnieuw een thuiswedstrijd. Daarin is Noordwijk de tegenstander.

Opstelling GVVV: Jansen; Van der Voort, Den Hartog (86. Van Nieuwkerk), Potjes, Adnane; De Jong, Ties, De Leeuw; De Graaf (66. Mulder), Powel, Laghmouchi (66. Goeman).

Amateurvoetbal